GRADSKI STADION IVAN KUŠEK APAŠ

Na gostujućoj tribini aktivirana pirotehnička sredstva, policija privela dvojicu navijača

Domaćin je poražen 1:2, s time da je u završnici Nedim Hadžić promašio kazneni udarac, ostavivši koprivničkog prvoligaša bez zasluženog boda.

09:29h
0
Ilustracija // Foto: PU koprivničko-križevačka

Vremenski uvjeti otežali su odigravanje i praćenje jučerašnje utakmice 17. kola Prve HNL u kojoj je Slaven Belupo na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš ugostio Rijeku. Sigurno je kako bi ogled domaće i jedne od najboljih momčadi lige privukao i veći broj gledatelja da nije bilo hladno, mokro i maglovito. Prema objavi Policijske uprave koprivničko-križevačke, bilo je 450 gledateljica i gledatelja, od čega 120 gostujućih.

Dvojica gostujućih dovedena su u policijske prostorije, navode. Jedan je bio pod utjecajem alkohola, a drugi zbog posjedovanja pirotehnike.

Utakmica je odigrana uz teške, maglovite vremenske uvjete

– Izdana im je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama HNK Rijeka i hrvatske nogometne reprezentacije osam dana te će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda – dodaje policija, pozivajući se na počinjeni prekršaj iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Podsjetimo, Slaven je poražen 1:2, s time da je u završnici Nedim Hadžić promašio kazneni udarac, ostavivši koprivničkog prvoligaša bez zasluženog boda.

Tijekom 90 minuta igre na gostujućoj tribini aktivirana su dva pirotehnička sredstva – jedna bengalka i jedna bljeskalica. Provodi se kriminalističko istraživanje, zaključuju.