WINGS FOR LIFE

Na humanitarnoj utrci Koprivničanci trčali za one koji to ne mogu

08:36h
0
Wings for life // Foto: Dražen Magdić
Wings for life // Foto: Dražen Magdić

U utrci je sudjelovalo preko 138.000 trkača iz cijeloga svijeta, na 34 lokacije u svijetu.

Tri člana International Police Association, Hrvatske Sekcije, Regionalnog kluba IPA Koprivnica, kojima se je pridružilo petoro članova i dvije volonterke Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice, protekloga vikenda trčali su utrku Wings for Life World Run u Zadru.

Točno u 13 sati u nedjelju, 7000 registriranih sudionika, među kojima i Igor Kovačić, Dejan Domitrović, Nina Srednoselec, Igor Balaško, Tanja Vlahović, Saša Vlahović, Nataša Friščić, Tomislav Široki, Renato Begović, Željko Strmečki i Dražen Magdić, startalo je na najvećoj hrvatskoj utrci Wings for Life World Run u Zadru, ispred Sv. Donata, pruživši tako svijetu, koji je uživo pratio utrku, jedinstvene slike hrvatske ljepote.

Utrka je bila humanitarnog karaktera, a sve prikupljene startnine usmjerit će se u Zakladu Wings for Life koja se bavi naprednim istraživanjima ozljeda leđne moždine.

U utrci je, prema službenim podacima organizatora, sudjelovalo preko 138.000 trkača iz cijeloga svijeta, a trčalo se na 34 lokacije u svijetu, na šest kontinenata i 12 različitih vremenskih zona te oko 20.000 selfie trkača koji su uz pomoć mobilne aplikacije sudjelovali u utrci bez obzira gdje su se nalazili.

Izdvajamo da je policijski službenik Policijske uprave koprivničko-križevačke Renato Begović istrčao 17,20 kilometara, Igor Kovačić 16.16, Dejan Domitrović u kolicima u pratnji Maria Valentića 15,12, Igor Balaško u kolicima uz pratnju Tanje Vlahović 4,33, Tomislav Široki iz udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice istrčao je 4.07 kilometara dok je Nataša Friščić u kolicima u pratnji Dražena Magdića prešla 5,49 kilometara.

Spomenutim sudionicima i svima koji su nazočili ovoj utrci, a nisu se mogli natjecati, odlazak u Zadar omogućili su Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava koprivničko-križevačka, Koprivničko-križevačka Županija, Zajednica športova Koprivničko-križevačke županije i Hrvatska gorska služba spašavanja Republike Hrvatske.

čitam...