Nogometaši Ferdinandovca posljednjih mjeseci ostvaraju neke od najboljih klupskih rezultata u povijesti, a da je napredak prvi pratitelj uspjeha svjedoči i činjenica kako će se na igralištu u Ferdinandovcu graditi tribina. Otkrio nam je to načelnik Maletić.

– Tribina će imati 213 mjesta, bit će široka 21 metar s pet redova sjedalica. Projekt je prijavljen na jedan LAG natječaj, prošli smo administrativnu provjeru i čeka se donošenje odluke o financiranju. Već ovaj ili idući tjedan mogla bi biti realizirana – kazao je Vjekoslav Maletić i dodao kako bi trošak tribine trebao biti oko 240 tisuća kuna.

Tribina će biti pozicionirana centralno u odnosu na igralište, a sadašnja kućica za snimanje bit će premještena iza nje. Ako će sve ići po planu tribina bi trebala biti gotova na proljeće, dakle uskoro. Od potpisivanja ugovora do kraja radova proći će najviše 60 dana, a u praksi montažna tribina može se sastaviti za jedan dan.

Bit će ovo svojevrsna nagrada nogometnom klubu Ferdinandovac za ostvarene povijesne uspjehe, dodatak nakon djelomične obnove svlačionica.