vinorodno područje

Na izložbi vina Križevačkih goric podijeljena brojna priznanja

Najboljim voćnim vinom proglašen je Tayberry s OPG-a Jadranka Mihalić, a šampionom izložbe proglašena je graševina 2018. s OPG-a Tanje Grudić.

08:50h
0
Wine fest
Ilustracija//Foto: Ivan Brkić

Prošlog je vikenda održana Međunarodna izložba vina Križevačkih goric 2019. u organizaciji Udruge vinogradara i vinara Bilikum, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca, Poljocentra, KTC-a, Poljoprivredne trgovine Duga, tvrtke SKIMT, hotela Kalnik i križevačkog HAK-a.

Izložbi je prisustvovao i župan Darko Koren koji je čestitao vinarima.

– Ovo je vinorodno područje sjeverozapadne Hrvatske i u proteklih 15 godina napravljen je veliki iskorak u proizvodnji i kvaliteti vina – istaknuo je.

Pozdrave je uputio i predsjednik Udruge Bilikum Denis Maksić koji je pojasnio kako se dodijelilo jedno  veliko zlatno odličje, 31 zlatno odličje, 52 srebrna, 52 brončana te tri priznanja. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović zahvalio je vinarima na čuvanju tradicije vinogradarstva i vinarstva, a prigodnim su se riječima obratili i Vjekoslav Indir u ime Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara te Ana-Marija Jagatić Korenika, predsjednica Povjerenstva za ocjenjivanje vina.

Za šampiona Križevačkih goric 2019., proglašena su vina Dragutina Kamenjaka – Kleščec i Franje Posarića – Sauvignon. Kleščec je proglašen i Gradonačelnikovim vinom, a nagrade su primili i Korenko d.o.o za graševinu Elizabetu i Vina Bužić za Pinot crni.

Najboljim voćnim vinom proglašen je Tayberry s OPG-a Jadranka Mihalić, a šampionom izložbe proglašena je graševina 2018. s OPG-a Tanje Grudić.

čitam...
Loading...