podravinoteka

Na Jeseni u Đurđevcu predstavit će se stotinjak domaćih proizvoda, očekuje vas ukusna hrana i kvalitetno vino

Grad Đurđevac i dalje nastavlja s provedbom projekta Podravinoteka preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine.

11:52h
0
Foto: Grad Đurđevac

U listopadu se održavaju se brojne jesenske manifestacije, a na Danima voća, Medvenom denu, Zlatnoj jeseni, izložbama i drugim događanjima već tradicionalno sudjeluju udruge i OPG-ovi s područja Đurđevca, županije, ali i šire.

Grad Đurđevac i dalje nastavlja s provedbom projekta Podravinoteka preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine.

– Oznakom je olakšana prodaja proizvoda na raznim sajmovima i tržnicama po cijeloj Hrvatskoj, a prvi puta su zajedno nastupili s oznakom Kvaliteta Podravine još 2016. godine. Podravinoteka je prezentirana na brojnim sajmovima diljem Hrvatske te na svim manifestacijama u Đurđevcu, a u budućnosti se planira osigurati moderan prostor unutar zapadnog bedema koji će posjetiteljima utvrde Stari grad dnevno nuditi raskoš mirisa i okusa Podravine – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podravinoteka posjetiteljima nudi bogatu enogastronomsku ponudu poput domaćih mliječnih proizvoda, sireva i suhomesnatih delicija, vrhunskog ekološkog meda, voćnih vina, Vina s peskov i brojnih drugih podravskih proizvoda.

– Brendiramo domaće proizvode, a naše područje prepoznatljivo je po ukusnoj hrani, kvalitetnim vinima i manifestacijama. Oznaku Kvaliteta Podravine trenutno nosi 45 proizvođača i preko 100 proizvoda, a obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.