Na jezeru Jegeniš uredit će se ribolovna natjecateljska staza

16:30h
0
Županijski dužnosnici u obilasku jezera Jegeniš // Foto: www.kckzz.hr

Na inicijativu Športskog ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal i predsjednik Županijske zajednice sportova Stanko Lovković obišli su radove na uređenju sportske staze za ribolovce na jezeru Jegeniš.

Naime, Koprivničko-križevačka županija podržala je domaćinstvo za Kup kadeta ribolovaca 2016. godine koje je Hrvatski športski savez dodijelio županijskom savezu, a besplatno uređenje staze za natjecanje preuzela je Nexe grupa koja ima koncesiju za ekploataciju šljunka na jezeru Jegeniš.

– Mi nemamo u cijeloj Županiji jednu pravu natjecateljsku stazu, a ovo je početak realizacije u suradnji sa Županijom kako bi se napravila kvalitetna staza koja se radi povodom Kupa kadeta 2016, ali prije svega je sušta potreba za sva natjecanja i za prvoligaške muške i ženske ekipe – rekao je predsjednik županijskog Saveza Ivan Petak.

Uređenje ove kvalitetne natjecateljske staze dužine 1200 metara doprinijeti će promociji športskog ribolovnog turizma na području Županije, a moći će se konkurirati i za organizaciju višeg ranga europskih natjecanja.

Športski ribolovni savez Koprivničko-križevačke županije na ovaj način dobiva stazu za jedno duže vrijeme koja će koristiti svim klubovima županije i Savezu za sva natjecanja koja se organiziraju na ovom području, a predsjednik Petak je posebno zahvalio Županiji na interesu i podršci ovog projekta.

U Županijskom ribolovnom savezu planiraju do kraja godine registrirati stazu i održati probno natjecanje radi utvrđivanja kvalitete ribljeg fonda.