Tradicionalno

Na jezeru Šoderici održan Kup u ribolovu grabežljivaca

15:22h
0
Najbolja je bila domaća ekipa ŠRK Šoderice iz Koprivnice u sastavu Kuzmić / Jurjević // Foto: ePodravina.hr
Najbolja je bila domaća ekipa ŠRK Šoderice iz Koprivnice u sastavu Kuzmić / Jurjević // Foto: ePodravina.hr

Najbolja je bila domaća ekipa ŠRK Šoderice iz Koprivnice u sastavu Kuzmić / Jurjević s 1580 bodova.

Na jezeru Šoderica u organizaciji ŠRK Šoderica iz Koprivnice održan je tradicionalni Kup u ribolovu grabežljivaca.
Na natjecanju se okupilo 19 ekipa koje su u dva kruga natjecanja po tri sata pokušale biti najbolje. Šoderica je uvijek bila čudljiva i nepredvidljiva zbog svoje veličine. U povijesti ovog najstarijeg kupa u Hrvatskoj znalo se uloviti preko 200 riba po natjecanju, ali je znalo biti i natjecanja sa nekoliko ulovljenih riba, posebno štuke koje je sve manje iz godine u godinu.
Ove godine je ulovljena čak jedna štuka, ali se zato jako dobro lovio grgeč koji se prijašnjih godina gotovo nije niti lovio. Priroda se lijepo pobrinula da se ima što loviti na takvom natjecanju. Ukupno je ulovljeno preko 220 riba u mjeri, odnosno 20-tak kilograma ribe, najviše grgeča i jedna štuka. Najbolje ekipe su se lako prilagodile jer većinu natjecanja love tehnikom Ultra light (laganim priborom i mamcima) koja je jako popularna i ima sve više poklonika.
U takvim uvjetima najbolja je bila domaća ekipa ŠRK Šoderice iz Koprivnice u sastavu Kuzmić / Jurjević s 1580 bodova, drugo mjesto pripalo je ekipi HS Spinning Team iz Zagreba u sastavu Hanžeković / Šimunčić sa 1424 boda, a treće mjesto osvojila je ekipa Pontoon21 iz Ogulina u sastavu Matijašić / Šarac sa ostvarenih 1134 boda.
Pobjednici tradicionalnog Kupa na Šoderici // Foto: ePodravina.hr
Pobjednici tradicionalnog Kupa na Šoderici // Foto: ePodravina.hr


čitam...