martinjski dani

Na Kajkavskom etnografskom kvizu osnovci odgovarali na pitanja o zabavi nekada i danas

Kviz je protekao u zajedničkom druženju, njegovanju zavičajne kajkavštine i kulturne baštine, prijateljskom ozračju i natjecateljskom duhu

12:39h
0
Foto: Đuro Grčić

Povodom Martinjskih dana Općine Virje, i ove je godine održan tradicionalni Kajkavski etnografski kviz, u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju.

Tema ovogodišnjeg kviza Zabave negda i denes bila je povezana uz Godinu mladih pa je tako i uređenje pozornice i Glazbene dvorane bilo u tom duhu. Voditeljice su bile odlične poznavateljice kajkavske riječi – učiteljica Silvana Bebek i knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar.

Prisutnima je dobrodošlicu poželjela ravnateljica škole Marica Cik Adaković, načelnik Općine Virje Mirko Perok te zamjenik vžupana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je istaknuo zadovoljstvo što ljubav prema kajkavskoj riječi i kulturnoj baštini živi u mladim ljudima te je čestitao organizatorima, učenicima i mentorima što čuvaju tradiciju Podravine.

Svojim nastupom sve su goste i natjecatelje počastili Mala folklorna skupina voditeljice Mirjane Gašparić te Tamburaški orkestar voditelja Dražena Štefana.

Foto: Đuro Grčić

Natjecatelji iz OŠ Ferdinandovac, učenice 8. razreda Franka Ivšak i Patricia Šadek (mentorica je učiteljica savjetnica Lidija Levačić Mesarov) i OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, učenice 7. razreda Lara Brcković i Patricija Toth (mentorica je učiteljica savjetnica Katarina Franjo) pokazali su svoja zavidna znanja i vještine.

Ovogodišnji članovi povjerenstva bili su Vesna Peršić Kovač, Anđelka Rihtarić, Davorin Hećimović i Nikola Cik. Kviz su posjetili i vrtićarci sa svojim odgojiteljicama: Dječji vrtić Bregunica Novo Virje s ravnateljicom Željkom Hrženjak, Dječji vrtić Zrno Virje s odgojiteljicama Kristinom Legradi i Nikolinom Makar te ravnateljicom Majom Šobak te gosti iz OŠ Vladimir Nazor iz Sv. Ilije kod Varaždina.

Kviz je protekao u zajedničkom druženju, njegovanju zavičajne kajkavštine i kulturne baštine, prijateljskom ozračju i natjecateljskom duhu te je poslužio kao odličan uvod u predstojeću Predmartinjsku večer kulture.

Foto: Đuro Grčić
Foto: Đuro Grčić
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW