uskoro

Na koordinaciju o izvanrednoj sjednici o Piškornici nisu došli samo incijatori, SDP-ovci, Kešer: S Korenom i Pintarom nema koordinacije, Pintar: Nemam komentara, uložili smo napore

Prihvaćen je dnevni red koji će sadržavati dvije točke, uz treću koja podrazumijeva pitanja i prijedloge.

15:00h
0
Foto: Valentina Blažek

Načelnik općine Kalnik i predsjednik Županijskog odbora SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer na svojoj Facebook stranici objavio je kako će se 9. ožujka održati izvanredna sjednica Županijske skupštine čija će tema biti Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica.


Na stranicama Županije objavljeno je kako je održana Koordinacija klubova članova uoči izvanredne tematske 25. sjednice Županijske skupštine na kojoj će glavna tema biti realizacija projekta RCGO Piškornica.

Koordinaciji, međutim, nisu prisustvovali vijećnici SDP-a na čiju inicijativu je i sazvana izvanredna sjednica.

– Spremili smo se, nismo htjeli ići na koordinaciju jer se Korenom i Pintarom nema koordinacije. Mislim da njihova funkcija s ovom skupštinom završava – dodao je Kešer, nakon čega smo ga upitali na što točno misli kada kaže da će “njihova funkcija ovom skupštinom završiti.”

Foto: Ivan Balija
Mladen Kešer // Foto: Ivan Balija

– Mislim da ovom skupštinom odlaze u političku povijest – odgovorio je Kešer.

Kako bi se održala izvanredna sjednica, bilo je potrebno prikupiti jednu trećinu potpisa članova Županijske skupštine, što su s njih 14 i napravili.

– Prikupljeno je 14 potpisa članova Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije od strane oporbe, a zahtjev za sazivanje Izvanredne sjednice Županijske skupštine potpisali su članovi kluba SDP/HL, članovi kluba HSS-a, članovi kluba vijećnika Željko Lacković – nezavisne liste i član skupštine Dejan Kutičić – navedeno je u ranijem priopćenju koje potpisuje Kešer.

Pintar: “Postupili smo prema njihovom zahtjevu. Uložili smo izuzetne napore kako bi se izvanredna sjednica održala.”

Predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar potvrdio nam je kako će se izvanredna sjednica održati 9. ožujka u 16 sati, i to u sportskoj dvorani Srednje škole u Koprivnici zbog, objasnio je, epidemioloških razloga.

– Jučer je održana koordinacija klubova stranaka, jedino nije bilo predstavnika SDP-a, koji su predlagatelji. Bili su svi ostali. Morali smo pronaći novi prostor, održat ćemo sjednicu. Na sjednicu su pozvani direktor Piškornice Mladen Ružman i direktor sanacijskog odlagališta Marijan Blažok – pojasnio je Pintar.

Prihvaćen je dnevni red koji će sadržavati dvije točke, uz treću koja podrazumijeva pitanja i prijedloge.

Željko Pintar // Foto: Sanjin Bojić

– Dat će se informacije o statusu RCGO Piškornica i sanacijskog odlagališta. Neće biti četiri točke kako su oni pisali. Govorit će se i o stanju vode i ostalome što su pisali, sve će biti obuhvaćeno dvjema točkama – nastavio je Pintar.

Kešer je, spomenimo, objavu sa svoje Facebook stranice podijelio i na osobnome profilu te napisao: “Nema koordinacije sa Korenom i Pintarom, njihov projekt je uništavanje Podravine i Prigorja!” Komentar na taj status zatražili smo od samoga Pintara.

– O tome najviše govori da se kao predlagatelji nisu pojavili na koordinaciji klubova stranaka gdje se o tome raspravljalo. Nemam komentara. Postupili smo prema njihovom zahtjevu. Uložili smo izuzetne napore kako bi se izvanredna sjednica održala. Treba organizirati dvoranu i sve ostalo, nije jednostavno. Želimo da javnost bude ispravno objavještena o svemu, sve smo poduzeli – zaključio je Pintar.

čitam...