Na koprivničkoj tržnici uručeni certifikati poljoprivrednim proizvođačima

08:46h
0
Proizvođači uoči dodjele certifikata na koprivničkoj tržnici // Foto: Koprivnica.net

U sklopu projekta Certificirana seljačka tržnica za 2015. godinu, danas je certifikate dobilo ukupno 38 poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici u Koprivnici.

Trideset sedam poljoprivrednih proizvođača dobilo je Certifikat u 2014. godini, te su i ove godine ispunili sve propisane uvjete za dodjelu, a jedan je novi poljoprivredni proizvođač koji je podnio zahtjev za certificiranje.

– To je zaista jedna lijepa brojka kojom se doprinosi održivom razvoju. Ovi proizvodi imaju posebnu vrijednost, kako bih rekla, od polja do stola, gdje se zna sve o proizvodu. To je naša budućnost i nadam se da ćemo uskoro imati još ovakvih proizvođača, da ćemo jesti zdravu hranu – rekla je gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Kako ističu voditelji projekta, i ova dodjela certifikata dokazuje da se pravi, domaći proizvod sve više cijeni među potrošačima.

– Certifikat je dokaz da su poljoprivredni proizvodi koje zakupci prodaju na tržnici isključivo njihovi proizvodi, iz njihovih vrtova i oranica. Znamo da su potrošači u Hrvatskoj sve više zainteresirani za domaće proizvode, što im ne mogu pružiti trgovački lanci – rekla je Sanja Đurđevac, tajnik Udruge hrvatskih tržnica.

Prošle godine u Hrvatskoj je certificirano oko 500 gospodarstava, a ove godine očekuje ih se više od 700.

Gradonačelnica Koprivnice Vesna ŽElježnjak dodijelila je certifikate poljoprivrednim proizvođačima // Foto: Koprivnica.net