Na koprivničkom trgu postavljene Pisanice od srca

12:32h
0
Pisanice od srca na koprivničkom trgu // Foto: Ivan Brkić

Ovogodišnji projekt Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije “Pisanica od srca” započeo je danas u Koprivnici na središnjem gradskom trgu postavljanjem četiri velike, novooslikane pisanice od poliestera, koje će nakon predstavljanja koprivničkoj publici otputovati na svoja buduća odredišta odnosno u gradove Salzburg, Brisel, Graz i Rim.

Izložene su i dvije velike pisanice u vlasništvu Grada koje će postavljene ostati do svibnja.

 

Pored šest velikih, postavljene su i dvije manje pisanice namijenjene zatvorenim prostorima. One će nakon predstavljanja na Zrinskom trgu biti preseljene u prostorije novih vlasnika. Jedno jaje bit će preseljeno u zgradu Koprivničko-križevačke županije u Nemčićevoj ulici u Koprivnici, a drugo predano poduzeću Čazmatrans Podravina i Prigorje.Foto: Ivan Brkić

– Moramo spomenuti da na Zrinskom trgu u Koprivnici nisu izložene sve nove pisanice, oslikane ove godine, jer su neke već na putu prema svojim odredištima gdje će biti izložene. Jedno jaje upravo se postavlja u Ptuju, gdje će u petak, 25. ožujka biti predstavljeno javnosti u nazočnosti našeg župana Darka Korena i ptujskog gradonačelnika, a posebni gosti bit će učenici koprivničke OŠ Đuro Ester, rekao nam je direktor Ureda županijske TZ Zdravko Mihevc.

Postavljanje pisanica na Zrinskom trgu županijska TZ realizirala je u suradnji s Gradom Koprivnica. 

Izvor: Glas Podravine

čitam...