Peski – art 2021.

Na likovnoj radionici u Đurđevcu sudjelovat će 50-ak stvaratelja iz deset županija

Priređuje se u subotu, 9. listopada, u Domu Mladen Markač.

10:16h
0
Foto: Grad Đurđevac

Likovna radionica Peski-Art Đurđevac, koja se održava se u čast heroja Domovinskog rata i rođenog Đurđevčana generala Mladena Markača te oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, ove će se godine održati po deveti puta.

Priređuje se u subotu, 9. listopada, u Domu Mladen Markač, i to pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca. Organizatori očekuju 50-ak likovnih stvaratelja iz čak deset županija.

Kako bi se širila spoznaja o važnosti tog datuma, nastali likovni radovi svake se godine daruju u gradove i ustanove koji su svojim doprinosom dali najveći obol obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

Nakon Vukovara, Knina, Gospića, Lipika, Pakraca, ove su godine namijenjeni Glini, gradu koji je bio jedna od najznačajnijih točki obrane i stradanja u Domovinskom ratu, ali i u nedavnom potresu na Banovini.

Organizator manifestacije je udruga Peski-Art Đurđevac, a suorganizatori Turistička zajednica Grada Đurđevca, Mjesni odbor Peski-Đurđevac, Udruga Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruga udomitelja za djecu Osmijeh, Udruga žena Peski, Etno kuća obitelji Karlovčan i drugi pojedinci.