MINISTRICA POTVRDILA

Na maturi se iz triju obaveznih predmeta neće provjeravati drugo polugodište četvrtog razreda

Svjesni smo izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školavanja, vi i vaši nastavnici, kazala je B. Divjak.

15:48h
0
Foto: Matija Gudlin
Blaženka Divjak // Foto: Matija Gudlin

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u današnjem je obraćanju putem Facebooka otkrila kako se na maturi iz obaveznih predmeta – Hrvatskog jezika, Matematike i prvog stranog jezika – neće provjeravati gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda.


– Svjesni smo izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature – rekla je.

Ponovila je kako će se ispiti državne mature za obavezne predmete održati između 8. i 29. lipnja, kao i esej iz Hrvatskog jezika.

– Umjesto eseja iz hrvatskog jezika koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako biste dobili povratnu informaciju o vašoj spremnosti za taj dio ispita iz hrvatskog jezika – dodala je.

čitam...