Novi planovi

Na mjestu ilegalnog kampa na Šoderici gradit će se novi sa kompletnom infrastrukturom, načelnik Dombaj: Zajedno s Legradom podići ćemo Šodericu na novi nivo

Kamp je dio turističkog smjera u kojemu Drnje želi ići, a zajedno sa sadržajima koje na Šoderici nudi općina Legrad, dobila bi se zaokružena ponuda za posjetitelje. Zato je u planu i novi ribički dom.

18:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Općina Drnje mijenjat će i dopunjavati prostorni plan, kako je odlučeno na njihovoj sjednici Općinskog vijeća, a jedan od planova je i gradnja novog kampa na Šoderici.

Kamp bi se trebao nalaziti na strani Šoderice gdje su sada kamperice, od kojih će dio biti rušen zbog ilegalne gradnje, o čemu smo nedavno pisali. Prema riječima načelnika Petra Dombaja, kamp će biti potpuno uređen i imati svu potrebnu infrastrukturu.

– Tu želimo napraviti jedan pravi kamp. Surađujemo s Legradom i zajedno želimo podići Šodericu na viši nivo. Ići ćemo ministru državne imovine Goranu Mariću, mi taj prostor ne možemo dobiti ugovorom o darovanju, ali ići ćemo na otkup. Cijena će biti oko 100.000 eura. No, to bi tada bile parcele s 40-50 kvadrata, svaka bi imala odvodnju, vodovod, strujni priključak, kompletna infrastruktura bi bila napravljena. Zauzvrat bismo mogli dobiti godišnju najamninu za svaku parcelu, a one bi se temeljem javnog natječaja davale na zakup – pojasnio nam je načelnik.

Petar Dombaj
Petar Dombaj // Foto: Ivan Brkić

Kako kaže, općina trenutno nema koristi od sadašnjeg stanja i neuređenog kampa jer je potrebno ispuniti neke preduvjete za to.

Sve to što je trenutno tamo je na divlje i nemamo nikakve koristi od toga. Ljudi misle da se nama od tih kampera puni proračun, ali po zakonu i pravilnicima ispada da kamp mora biti zatvoren, da mora biti parceliran, imati sve ono što pravi kamp mora imati. Tek tada, kada se stavi na Općinu Drnje, možemo krenuti u realizaciju – smatra Dombaj.

Kamp je dio turističkog smjera u kojemu Drnje želi ići, a zajedno sa sadržajima koje na Šoderici nudi općina Legrad, dobila bi se zaokružena ponuda za posjetitelje. Zato je u planu i novi ribički dom.

– Gradit ćemo i ribički dom za Ribolovno društvo Amur Drnje-Botovo, poslije staze za skuteraše. Tamo je velika parcela, dobro mjesto za razvijati ribolovni turizam. Želimo napraviti nešto drugačiji sadržaj u odnosu na Legrad, oni imaju više društveni sadržaj, a mi ćemo razvijati kamping i ribolovni turizam. Dobro je da se širi lepeza sadržaja, bilo bi glupo da si konkuriramo – zaključuje načelnik Dombaj.

čitam...