lomi se prvenstvo?

Na Parku prinčeva veliki derbi Tomislava i Borca koji bi mogao odlučiti prvaka, Panoniju čeka lak posao na papiru

Panonija putuje kod Prugovca gdje bi sve osim pobjede Peterančana bilo iznenađenje i ozbiljan udarac na ambicije osvajanja naslova. Podravec i Starigrad odmjerit će snage u Torčecu, dok će Močile gostovati u Glogovcu kod Rudara.

17:00h
0
Borac Imbriovec - Tomislav Drnje ŽNL
Foto: Mario Kos

Tek je 20. kolo, a prvenstvo Prve ŽNL moglo bi biti riješeno šest kola prije kraja. Naravno, neslužbeno. Takav scenarij moguć je ukoliko prvoplasirani Tomislav iz Drnja slavi u derbiju protiv drugoplasiranog Borca. Razlika između njih danas je šest bodova, a ona bi mogla narasti ili smanjiti se, ovisno o epilogu nedjeljnog susreta koji se igra u Drnju.

Obje ekipe bit će bez važnih pojedinaca. Za Tomislav zbog kartona nastupiti ne mogu Širić i Đurašević, dok će gostima nedostajati važan kotačić imena Matijašec. Nije to sve, ozlijeđeni su i Kovač i Rajić. Ukoliko žele doći do naslova, Jembrovčani moraju pobijediti. U prvom dijelu sezone Borac je slavio kod kuće s 3-0, stoga motiva domaćinima neće nedostajati.

Novo kolo otvorit će se u subotu susretima legradskog Graničara i Tehnike te Miklinovca i Prekodravca.

Nedjelja je rezervirana za veći broj susreta pa će tako Osvit gostovati u Hlebinama kod Lipe, dok će Molvarci ugostiti Tomislav-Radnik, jesenskog prvaka. Kalinovac na svom travnjaku dočekuje ivanečku Slogu, a jedini nedjeljni prijepodnevni susret odigrat će Bratstvo i novigradska Drava.

Prva ŽNL, 20. kolo, 26./27. travanj, 17 sati

Graničar L – Tehnika / subota
Miklinovec – Prekodravac / subota
Lipa – Osvit
Mladost Molve – Tomislav Radnik
Tomislav D – Borac
Kalinovac – Sloga
Bratstvo – Drava NP / 11 sati

U Drugoj ŽNL vodi se žestoka borba za vrh. Između Mladosti i Panonije, prva dva kluba, razlika je samo jedan bod. Vodeća Mladost ugostit će Fugaplast ove subote, dok će svi ostali igrati u nedjelju.

Panonija putuje kod Prugovca gdje bi sve osim pobjede Peterančana bilo iznenađenje i ozbiljan udarac na ambicije osvajanja naslova. Podravec i Starigrad odmjerit će snage u Torčecu, dok će Močile gostovati u Glogovcu kod Rudara.

Omladinac igra kod kuće protiv bregovske Mladosti, dok Reka dočekuje Hrvatski bojovnik.

Druga ŽNL, 20. kolo, 26./27. travanj, 17 sati

Mladost S – Fugaplast / subota
Prugovac – Panonija
Podravec T – Starigrad
Rudar G – Močile
Omladinac H – Mladost KB
Reka – Hrvatski bojovnik