11.3 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
GOSPODARSKE INVESTICIJE

Na Piškornici će se otklanjati zemljište kontaminirano otpadom, priprema se i dokumentacija za Distributivni centar mesa u Križevcima
N

Dobra vijest za sve privatnike svakako je da će se krajem svibnja objaviti Javni poziv za financijsku potporu vezanu za samozapošljavanje start-up projekata u vrijednosti od 400.000 kuna

Ne propustite

Dobar dio prijepodneva župan Darko Koren proveo je u društvu s lokalnim novinarima, kojima je predstavljao projekte na kojima trenutno rade ili, pak, one koje imaju u planu. Nakon što je završio s obrazovnim i zdravstvenim sektorom, prebacio se na gospodarstvo.

Kazao je kako je preko javnih poziva Koprivničko-križevačke županije ove godine na raspolaganju gotovo 12 milijuna kuna za korisnike iz područja gospodarskih djelatnosti, jedinica lokalne samouprave i udruga.

Što se tiče gospodarstvenika i poljoprivrednika, po zatvorenim natječajima po direktivi gospodarstva slijedi isplata ukupnog fonda od 400.000 kuna, po direktivi poljoprivrede osigurana je isplata ukupnog fonda 1,5 milijuna kuna, a po direktivi poljoprivrede za obradu zemljišta osigurana je isplata ukupnog fonda od 240.000 kuna.

Na Piškornici će se otklanjati zemljište kontaminirano otpadom

Dobra vijest za sve privatnike svakako je da će se krajem svibnja objaviti Javni poziv za financijsku potporu vezanu za samozapošljavanje start-up projekata u vrijednosti od 400.000 kuna.

Što se tiče investicija, u tijeku je javna nabava za izradu dokumentacije za građevinske radove na Distributivnom centru mesa u Križevcima (400.000 kuna), priprema se i građevinsko zemljište za budući RCGO-a Piškornica, s kojeg će se otklanjati zemljište kontaminirano otpadom u procijenjenoj vrijednosti od 4,2 milijuna kuna, a u planu je i akcijski plan energetske učinkovitosti Koprivničko-križevačke županije za period od 2022. do 2024. godine. Procijenjena vrijednost je 70.000 kuna.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Također, Županija je zaključila ugovore za 79 županijskih prijevoznih linija, a još se čeka na zaključenje Ugovora o sufinanciranju s Ministarstvom prometa na osnovu Odluke Vlade Republike Hrvatske u vrijednosti od 22 milijuna kuna sveukupno.

Drugi u Hrvatskoj osigurali stanovnicima stalnu mobilnost

– Druga smo županija u Republici Hrvatskoj koja je krenula s ovim izuzetno važnim projektom koji omogućava stanovnicima stalnu mobilnost. Koprivničko-križevačka županija već je imala neophodni financijski udio, jer godišnje osigurava oko četiri milijuna kuna za subvenciju prijevoza učenika srednjih škola, a također su osigurani i popusti za umirovljenike, učenike, studente i radnike – rekao je župan Koren.

Za kraj aktualnosti iz područja gospodarstva, napomenimo kako je Županija otvorila javni poziv ja javni sektor, za što je rezervirala 6,3 milijuna kuna. Na raspolaganju su kapitalne pomoći za izgradnju vodnokomunalnih građevina i kapitalne pomoći za ravnomjerni razvoj prometnih infrastruktura u što spadaju energetski učinkovita javna rasvjeta, održivo gospodarenje otpadom i tako dalje.

* Programski sadržaj nastao u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

šesteročlani bend

Predstava u centru: Uz zanimljiv projekt Teatra Poco Loco nastavlja se Proljeće u Koprivnici, dođite sutra na Zrinski trg

Manifestacija Proljeće u Koprivnici počela je 21. ožujka, a sutra se nastavlja predstavom na otvorenom. Povodom Svjetskog dana kazališta, Grad...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti