Na području županije potvrđeno 35 novih slučajeva bolesti COVID-19, u bolnici preminule četiri osobe

Nužne epidemiološke mjere iz spomenutih odluka određuju se u trajanju do 31. siječnja 2021. godine.

09:53h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 35 novih slučajeva bolesti COVID-19.
Na području županije trenutno je aktivno 189 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 25 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 26 osoba.

U Općoj bolnici Koprivnica preminule su četiri osobe s pozitivitetom na koronavirus (1930., 1937., 1949. i 1957. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je za 5425 osoba.

Stožer obavještava javnost kako su danas stupile na snagu Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i
trgovačkim centrima, Odluka o izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi
sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja te Odluka o izmjeni Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 koje
je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nužne epidemiološke mjere iz spomenutih odluka određuju se u trajanju do 31. siječnja 2021. godine.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

– Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava, poručuju iz Stožera.