Na portalu srednja.hr ocjenjeno 10.000 profesora

07:34h
0
Ilustracija

Marko Matijević iz Pametne kuće d. o. o. osvrnuo se na pokretanje nove stranice za ocjenjivanje profesora Studokracija.com te napomenuo kako projekt ocjenjivanja profesora i institucija već postoji na portalu srednja.hr od 25. svibnja 2013. godine. Link naslovnice dostupan je ovdje, a prvi članak je objavljen prije više od šest mjeseci kada je projekt startao.


– Može se vidjeti da imamo iste ciljeve kao na portalu studokracija, koji nisu napravili ništa novo za tržište. Mi smo već proglasili najbolje ocjenjenog profesora u prošloj akademskoj godini, a kod nas je moguće vidjeti i najbolje ocjenjene iz pojedinih predmeta. Ocjenjivanje profesora kod nas je moguće za osnovne, srednje škole i fakultete. Isto tako je moguće glasovati za te institucije – ističe Matijević.

Dodaje i kako su tekstovi o njima objavljeni u većini medija, a veću medijsku pozornost dobili su kada su sindikati u školstvu prijetili tužbama zbog projekta.

– Desetak dana nakon provedbe projekta već je bilo uneseno 6.000 profesora u sustav, a danas ih ima gotovo 10.000. Uneseno je oko 30.000 ocjena te preko 2.000 komentara na profesore i institucije. Projekt je dosta utjecajan u srednjoškolskim i studentskim krugovima te i dan danas dobivamo komentare profesora na njega – napomenuo je Matijević posebno naglasivši kako žele zaštiti svoj projekt.

čitam...