Na smrt pretukao majku

14:46h
0

Danas, 26. listopada, kriminalistički službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1965.) poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela ubojstva.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni u subotu, 24. listopada, oko 22 sata u obiteljskoj kući u Subotici Podravskoj, nakon verbalnog sukoba fizički napao majku Blaženku F. (1939.), koju je držao rukama oko vrata te udarao rukama po glavi i drugim dijelovima tijela. Oštećena je uspjela pobjeći kod susjeda te se potom sklonila u klijet iznad Kunovec Brega, odakle je pozvala policiju.

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica intervenirali su po ovom događaju odmah po dojavi te na zadržavanje u prostorije policije doveli osumnjičenog. Izvršenim alkotestiranjem osumnjičenog utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg. S oštećenom je u prostorijama klijeti obavljen razgovor na okolnosti događanja te je obzirom na vidljive tjelesne ozljede upućena na traženje liječničke pomoći, na što je konstatirala da će kod liječnika otići tijekom jutra, s nekim od članova obitelji koji su je kontaktirali u klijeti. Tijekom noći oštećena je odlučila pješice  vratiti se kući, gdje je u jednom trenutku pala na tlo i preminula.

U nedjelju, 25. listopada oko 8.40 sati pored makadamskog puta u Potočnoj ulici u Kunovec Bregu pronađeno je mrtvo tijelo Blaženke F.

Izvršenom obdukcijom mrtvog tijela, koju je odredio Istražni sudac Županijskog suda u Koprivnici, utvrđene su ozljede glave (unutarnje krvarenje) oštećene koje se dovode u vezu sa opisanim nasilnim činom.

Zbog osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela „Ubojstvo“ iz članka 90. Kaznenog zakona osumnjičeni će danas uz kaznenu prijavu biti doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici.