Na štandovima će se u subotu moći kupiti jeftina reciklirana odjeća

13:42h
0

U Koprivnici, u subotu 16. ožujka, mogu se posjetiti štandovi Socijalne zadruge Humana nova i po iznimno povoljnim cijenama kupiti reciklirana odjeću i druge proizvode.

Štandovi će biti postavljeni ispred Gradske tržnice, u centru grada od 8 do 13 sati te u Trgovačkom centru Koprivnica kod Interspara od 8 do 19 sati. Iz zadruge kažu da se može naletjeti na vrlo zanimljivu robu, a takva kupnja je korisna i za razvoj lokalne zajednice i društva.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Na štandovima će također biti organizirana i degustacija originalnih jela od koprive koju će pripremiti članice Udruge za terapeutske vještine-kluba Koprivica.

Ovi su štandovi samo prvi korak prema otvaranju podružnice Socijalne zadruge Humana Nove i u Koprivnici. Riječ je o društvenom poduzeću koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i onih društveno isključenih, kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala.

Tekstilna industrija, napominju iz zadruge, danas je jedan od najvećih zagađivača okoliša.

– Pri tome ne mislimo samo na proizvodnju tekstila, već i samu potrošnju gdje proizvodimo otpad, jer se procjenjuje se da u Hrvatskoj godišnje proizvedemo 135 000 tona tekstilnog otpada. Najveći izvor tekstilnog otpada su kućanstva, a smatra se da je prosječan vijek trajanja odjevnih predmeta oko 3 godine, nakon čega se ona baca – navode iz Humana nove.

Ujedno, dodaju da nerecikliranje odjeće povećava proizvodnju odjeće, a time i zagađenje za sve nas.

čitam...