Na tri dana zatvara se dionica pruge Koprivnica – Križevci

15:47h
0
Umjesto vlaka, putnike će prevoziti autobus

Hrvatske željeznice sutra u 8 ujutro za sav promet na tri dana zatvaraju  dionicu pruge od Križevaca do Koprivnice. Razlog zatvaranja pruge je sanacija slijeganja nasipa u blizini Carevdara, koji bi u protivnom mogao uzrokovati klizište terena pa tako i mnogo veće probleme i štete.  Više je u izjavi za Radio Dravu rekao šef Sekcije za održavanje pruge Davor Ferenc.

– Ovdje se radi o izuzetno nestabilnom terenu a ova godina je bila vrlo kišna tako da je došlo do pojave tih određenih slijeganja. Može se očekivati da bi se moglo pojaviti još na kojem dijelu, međutim mi imamo permanentni nadzor na prugi i budemo odmah reagirali ako bi došlo do slične pojave.

Na toj je dionici brzina vožnje s dopuštenih 60 smanjena na 20 kilometara na sat, no s novim voznim redom, brzina se na toj dionici zbog opterećenja i starosti pruge smanjuje na 50 kilometara na sat. Za podsjetiti je da je HŽ tijekom radova za putnike na relaciji Koprivnica – Križevci organizirao zamjenski autobusni prijevoz, a ponovni promet prugom najavio je od petka 10. prosinca od 21.45.