TREĆA HNL SJEVER

Na veliki derbi u Cvetkovec stižu Ždralovi, križevački Radnik ugostit će Papuk, a Picoki ludbrešku Podravinu

Svi susreti igraju se u subotu u 17 sati.

21:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Pred nama su susreti 20. kola Treće HNL Sjever. Svi susreti igraju se u subotu u 17 sati. Situacija na vrhu itekako je zanimljiva. Vodeća Mladost iz Ždralova ima 39 bodova, dva više od križevačkog Radnika te četiri, odnosno šest više u odnosu na Tehničar i Polet. Do kraja su ostala svega tri kola

U prvome od njih Radnik će ugostiti Papuk iz Orahovice, petoplasirani sastav. Ranije ove eszone Križevčani su slavili 0-1 pogotkom Mihaela Mladena s bijele točke. Želi li prigorski sastav zadržati neizvjesnost, morat će savladati neugodnog protivnika.

Đurđevački Graničar na ŠRC-u bit će domaćin ogleda s ludbreškom Podravinom. Picoki su pretposljednji, 11., s devet bodova. Ludbrežani, pak, drže šestu poziciju. Snage su odmjerili sredinom listopada kada je Sven Golub dvama pogocima Podravini osigurao tri boda. Igor Sabol je, pak, zatresao mrežu u ime Graničara.

Svakako najzanimljiviji par čine Tehničar i Mladost. Kao što je rečeno, sastave iz Cvetkovca i Ždralova dijele svega četiri boda, što dodatno pojačava status derbija, uz, dakako, igračku kvalitetu oba sastava. Prva utakmica završila je s mirnih 0-0. Dakle, i jedni i drugi ostali su dužni. Ne sumnjamo kako će na Starome bregu biti zanimljivo.

Od koprivničko-križevačkih predstavnika preostalo je spomenuti virovski Podravac koji putuje u Viroviticu. Nezavidna situacija virovskog trećeligaša dobro je poznata. Virovitičani možda jesu deseti, no istovremeno imaju 18 bodova više.

Ostale parove 20. kola čine Varteks i Bjelovar te Rudar Mursko Središće i Polet Sveti Martin na Muri.

Treća HNL Sjever, 20. kolo, subota 24. travnja, 17 sati:

Radnik-Križevci – Papuk
Graničar Đ – Podravina L
Varteks – Bjelovar
Rudar MS – Polet SMnM
Tehničar – Mladost Ž
Virovitica – Podravac V