Kultura živi

Na završnici manifestacije Belišćanskih zlatnih jeseni uz mnoštvo izvođača predstavio se i KUD Delovi

Završni program manifestacije koja promiče kulturu, turizam, poljoprivredu i gospodarstvo održao se u nedjelju, 13. rujna, na prostoru Gradskog bazena u Belišću.

09:14h
0
Foto: Općina Novigrad Podravski

Kultura kao dio naše svakodnevice treba nastaviti živjeti, potreba je svih pa su tako članovi KUD-a Delovi prihvatili poziv Turističke zajednice grada Belišća i sudjelovali na završnom programu ovogodišnje Belišćanske zlatne jeseni.

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija koja promiče kulturu, turizam, poljoprivredu i gospodarstvo održala se u skladu s epidemiološkim mjerama uvjetovanim pandemijom koronavirusom. Završni program manifestacije održao se u nedjelju, 13. rujna, na prostoru Gradskog bazena u Belišću.

Svečanost zatvaranja obilježili su čuvari tradicije i kulturne baštine pjesmom i plesom, ali i samom svojom pojavom što se moglo vidjeti tijekom revije narodnih nošnji u kojoj su sudjelovali predstavnici kulturno-umjetničkih društava, gradova i općina koji su bogatstvo i ljepotu narodne nošnje došli pokazati belišćanskoj publici. I to od Dalmacije preko Međimurja, Podravine pa sve do Slavonije, Baranje i Srijema.

U reviji narodnih nošnji sudjelovali su: KUD Kotoriba, KUD Vukšić (Benkovac), Sveti Ivan Zelina, KUD Sv. Ivan Medviđa (Biograd na Moru), KUD A.E. Miroljub (Veliškovci, Gat, Tiborjanci), KUD Tomislav (Županja), KUD Bektež, KUD Šokadija (Bocanjevci), KUD Mladi Šokci (Duboševica), HKGD Dunav (Vukovar), HKUD Valpovo 1905. (predstavili su se s bizovačkom  i bunjevačkom nošnjom), KUD Delovi (Novigrad Podravski), KUD N.Š. Zrinski (Petrijevci), a predstavljene su i pojedinačne ženske nošnje iz Bosanske Posavine (Tramošnica) i Mađarske (Darda).

Program je završen nastupom Stjepana Jeršeka Štefa i TS Džentlemeni, a posebno se svim sudionicima zahvalila Janja Čeliković, voditeljica Turističke zajednice grada Belišća.

Foto: Općina Novigrad Podravski
Foto: Općina Novigrad Podravski
Foto: Općina Novigrad Podravski

čitam...