Zanimljiv potez

Načelnik Brljek poziva mještane da sami izaberu tko će im svirati na koncertima za Dan općine

S obzirom na to da je bendove potrebno "zakapariti" već sada, na sjednici Općinskog vijeća raspravljalo se o dvije konkretne ponude.

12:45h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Iako je Dan općine Novigrad Podravski još daleko, tek 15. srpnja, pripreme su već počele. Kao što je običaj, vrhunac svakog dana općine obično je koncertni program, a ove će godine u odabiru izvođača sudjelovati i sami mještani.

Načelnik Zdravko Brljek (SDP) pozvao je sve da sudjeluju u odabiru izvođača koji će zabavljati mještane i njihove goste, i to putem ankete na svom Facebook profilu i na stranicama općine Novigrad Podravski.

– Dan Općine, 15. srpanj, ove godine pada u srijedu. Planiramo većinu kulturnih, zabavnih i sportskih događanja smjestiti u vikend prije i vikend nakon 15. srpnja. Osim sadržaja koje će nositi naše Udruge i Društva: takmičenje u gađanju na glinene golubove, nogometne utakmice, „guljašijada“, prezentacija zlatnih vina, druženje planinara, likovne kolonije, prezentacija radova Udruga žena i nastupi KUD-ova, Općina, osim svečane sjednice OV, planira organizirati koncerte, zabave (ulaz besplatan) i tradicionalnu podjelu „ribice i piva zabadav“. Za zabavu poslije „guljašijade“ želimo angažirati domaći bend – navodi načelnik.

S obzirom na to da je bendove potrebno “zakapariti” već sada, na sjednici Općinskog vijeća raspravljalo se o dvije konkretne ponude, između kojih se sada može glasati, a moguće je da će se osmisliti i treća. Ono što je zasad na ponudi jest prvi program u kojemu u petak nastupaju grupa Kings i Psihomodo Pop, a u subotu Profeel i Učiteljice, što bi Općinu koštalo 63.750 kuna. Druga program ima iste koncerte u petak, a u subotu bi nakon grupe Profeel nastupao Jasmin Stavros, što je 65.000 kuna.

Svi zainteresirani glasati mogu OVDJE.