4. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad

Načelnik Sabolić: Pregovaramo o uređenju dijela obale Šoderice, a imamo i 728 tisuća kuna viška u proračunu

Jednoglasno je prihvaćeno Izvješće načelnika o radu u razdoblju od 1. siječnja do 30.lipnja ove godine, a donijeta je i odluka o odabiru najpovoljnije ponude za deratizaciju i dezinsekciju.

09:51h
0
4. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad
Foto: opcinalegrad.hr

Ovog ponedjeljka održana je 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad kojoj je nazočilo 10 od 11 vijećnika, te djelatnice JUO, općinski načelnik i zamjenica.

Donijeto je Polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna s 9 glasova za i 1 suzdržanim. Načelnik je spomenuo kako je “ušparano” još 238.000 kuna, te ukupni višak s prethodnom godinom iznosi oko 728.000 kuna. Taj novac će se iskoristiti kako bi se platila prva rata izmjere u k.o. Kutnjak.

Na pitanje oko budućeg uređenja jezera Šoderica, načelnik je odgovorio da su u pregovorima kako bi se uredio jedan dio obale.

Jednoglasno je prihvaćeno Izvješće načelnika o radu u razdoblju od 1. siječnja do 30.lipnja ove godine, a donijeta je i odluka o odabiru najpovoljnije ponude za deratizaciju i dezinsekciju. Posao je na četiri godina dobila tvrtka ICC 3D iz Zagreba.

Izmijenjena je odluka o naknadi za novorođenčad kojoj je dodano da se u zahtjev moraju priložiti dvije nove potvrde – potvrda o nekažnjavanju i potvrda općine o uredno ispunjenim financijskim i radnim obavezama.

 

čitam...