Nadzor prometa // Iz prometa isključeno 18 vozača, rekorder vikenda uhvaćen u Starigradu

14:07h
0
Od 73 prekršitelja, njih 16 je pretjeralo s alkoholom
Vožnja pod utjecajem alkohola // Foto: Ilustracija

Kako su i najavili iz PU Koprivničko-križevačke, policija je tijekom vikenda na području cijele županije provodila pojačani nadzor prometa, prilikom čega je iz prometa isključeno 18 vozača i četiri vozila.

U tom vremenskom razdoblju policija je zabilježila četiri prometne nesreće, na svu sreću bez ozlijeđenih osoba, te su utvrđena čak 73 prekršaja. Standardno, prednjače vožnja pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja, te prebrza vožnja, 9 prekršaja.

Rekorder vikenda je 33-godišnjak, kojega je policija zaustavila u Starigradu u Krešimirovoj ulici, prilikom čega je napuhao 2,07 promila. Odveden je na policiju do otriježnjena, a potom je kažnjen s 3 400 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Policija je uhitila tri vozača, protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznama zatvora i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije. Na izdržavanje izrečene kazne zatvora u Bjelovar predana je jedna osoba.

Ukupno gledano, policija je tijekom cijelog prošlog tjedna zabilježila 12 prometnih nesreća, sve s materijalnom štetom.

čitam...