Nagrada “Maslačak znanja” za postignuća u učenju odraslih osoba po drugi put u Koprivnici!

08:43h
0
Tjedan cjeloživotnog učenja

Nagrada “Maslačak znanja” koju od prošle, 2011. godine temeljem posebnog natječaja dodjeljuje Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, za glavni cilj ima isticanje i promoviranje životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja te na taj način potaknuti i motivirati sve građane u Republici Hrvatskoj da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja.

Nakon što je jedna od troje  nagrađenih za 2011. godinu bila gđa Ljiljana Car iz Virja, tadašnja polaznica Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici, u programu za osposobljavanje romskih pomagača u nastavi, ove godine nagrada “Maslačak znanja” ponovo dolazi u Koprivnicu: nagrađena je gđa Ludmila Pocza, umirovljena medicinska sestra i štićenica Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici. Stariji Koprivničanci znaju gđu Ludmilu kao “sestru Milicu” jer je gotovo cijeli radni vijek provela radeći u koprivničkoj Bolnici, a nakon umirovljenja nastavila je aktivno sudjelovati u životu grada kroz različite udruge – umirovljenika, invalida, Udrugu “Mariška” itd. a posljednih godina osobito u Literarnoj sekciji “Podravka”, te u mnogim programima koje organizira ili u njima sudjeluje Dom za starije i nemoćne osobe.

Nagrada “Maslačak znanja” bit će dodijeljena na svečanosti koja će se povodom početka Tjedna cjeloživotnog učenja održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u ponedjeljak, 24. rujna 2012. u 12,00 sati.

Tjedan cjeloživotnog učenja traje ove godine od 24. do 30. rujna i tim povodom bit će i u Koprivnici, kao i u Koprivničko-križevačkoj županiji organiziran niz različitih programa čiji raspored je dostupan na mrežnim stranicama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih – http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/dogadjanja/koprivnicko-krizevacka-zupanija.aspx

čitam...