Županijska priznanja

Nagrada za životno djelo ide prof. Homenu, a evo i ostalih laureata

06:30h
0
Zoran Homen // Foto: krizevci.hr
Zoran Homen // Foto: krizevci.hr

Nagrade će dobitnicima biti uručene u povodu obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije, 13. travnja, na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Odbor za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije, na sjednici održanoj 2. veljače, utvrdio je prijedloge za dodjelu ovogodišnjih županijskih javnih priznanja.

O njima će raspravljati i odlučivati Županijska skupština na sjednici zakazanoj za ponedjeljak, 15. veljače. Povijest je pokazala da je to samo formalnost.

Nagrada za životno djelo tako će pripasti prof. Zoranu Homenu iz Križevaca. Riječ je o dugogodišnjem ravnatelju križevačkog Gradskog muzeja, koji je u mirovinu otišao krajem siječnja.

Osim povelje, pripast će mu i novčana nagrada u iznosu od 20.000 kuna.

Županijska nagrada za promicanje ljudskih prava “Mara Matočec” i 7000 kuna otići će u ruke Tamare Premuš. Ona je poznata križevačka humanitarka i dobrotvorka, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci.

Nagrada Koprivničko-križevačke županije za doprinos njezinom ugledu i promociji ide Silviji turistu, obrtu za prijevoz i putničkoj agenciji, te Kulturno-umjetničkom društvu Molve. Njima će pripasti po 5000 kuna.

Za iznimno postignuće u prošloj, 2015. godini, priznanja i 5000 kuna dobit će Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ” iz Đurđevca i Hangar 18, IT tvrtka iz Koprivnice.

Županijske zahvalnice, pak, pripast će Radiju Križevci, Nogometnom klubu Borac iz Imbriovca, pjevaču Franji Bariću iz Sigeca, Udruzi Sigečko srce iz Sigeca i Mješovitom pjevačkom zboru umirovljenika grada Koprivnice. Svi oni dobit će i 2000 kuna.

Plakete koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, koje se dodjeljuju prvi put, idu Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu (Zavodu za bolest srca i krvnih žila, Zavodu za kardijalnu i transplantacijsku kirurgiju), koprivničko-križevačkoj podružnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Mili Dedakoviću Jastrebu iz Ferdinadovca, ratnom zapovjedniku Vukovara.

Nagrade će dobitnicima biti uručene u povodu obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije, 13. travnja, na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW