Sjednica Gradskog vijeća

Nagrada za životno djelo odlazi Petru Gatariću, evo kome će biti dodijeljena druga prestižna gradska priznanja

Priznanja su trebala biti dodijeljena na svečanoj sjednici povodom Dana grada, no zbog dobro poznatih mjera povodom epidemije koronavirusa, bit će dodijeljene drugom prilikom.

13:03h
0
Foto: Matija Gudlin

Na predstojećoj, 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, donijet će se odluka od dodjeli javnih priznanja.

Tako će Nagrada za životno djelo pripasti Petru Gatariću iz Križevaca, za izniman doprinos i dugogodišnji radu u području razvoja socijalnih usluga i unapređenja društvenog položaja osoba s invaliditetom, kao i iznimne aktivnosti na poboljšanju kvalitete njihova življenja. On je dugogodišnji predsjednik Udruge osoba s invaliditetom, a zaslužan je za projekt nadaleko poznate tvrtke Hedona, koja proizvodi čokoladu i zapošljava osobe s invaliditetom.

Choco bar // Foto: Matija Gudlin
Petar Gatarić // Foto: Matija Gudlin

Plakete Grada Križevaca bit će dodijeljene Ivanu Mužiću iz Velikog Ravena za dugogodišnji predan rad na promicanju i unapređenju dobrovoljnog vatrogastva križevačkog kraja, Borislavu Palčiću iz Paga za dugogodišnji volonterski rad i brigu o Križevačkom dječjem odmaralištu na Pagu te Darku Konficu iz Križevaca za ukupni doprinos u obrambenim pripremama na području Križevaca, ratnom djelovanju na prvoj crti bojišnice te iskazanom domoljublju i nesebičnošću u teškim trenutcima Domovinskog rata.

Dobitnici Priznanja Grada Križevaca bit će Lovačko društvo Vepar iz Carevdara, uz 70. obljetnicu uspješnog djelovanja na očuvanju prirode, biološke raznolikosti i razvoju sredine u kojoj djeluju. Priznanje će dobiti i Lovačko društvo Golub iz Velikog Potočeca, također uz 70. obljetnicu djelovanja, Stolnoteniski klub Križevci za doprinos u promociji i razvoju stolnog tenisa u Križevcima te Igor Kudeljnjak iz Križevaca za izniman doprinos promociji Križevaca u Hrvatskoj i svijetu te predan rad u području glazbe i glazbene pedagogije.

Priznanja su trebala biti dodijeljena na svečanoj sjednici povodom Dana grada, no zbog dobro poznatih mjera povodom epidemije koronavirusa, bit će dodijeljene drugom prilikom.

čitam...