Nagrađeni najbolji mali i srednji poduzetnici iz pet regija Hrvatske

16:38h
0
Foto: www.koprivnica.hr

Zamjenik gradonačelnice Koprivnice Mišel Jakšić i pročelnica UO za financije i poticanje poduzetništva Jasmina Stričević u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak, 1. prosinca prisustvovali su svečanoj dodjeli nagrada malim i srednjim poduzetnicima iz pet regija Hrvatske. Poslovni dnevnik je početkom 2014. godine, u suorgani­zaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i u suradnji s nizom uglednih partnera (velikih hrvatskih kompanija i lokalnih zajednica) pokrenuo projekt «Poslovni uzlet 2014.». Navedeni projekt je namijenjen promicanju malog i srednjeg poduzetništva.

Najbolji mali i srednji poduzetnici su: Inchoo d.o.o. (istočna Hrvatska), Sučević Company d.o.o. (istočna Hrvatska), tvrtka Kairos d.o.o.(istočna Hrvatska), To Islands Travel d.o.o. (južna Hrvatska), Calvados Club putnička agencija d.o.o. (južna Hrvatska), Nautika d.o.o. (južna Hrvatska), Laura d.o.o. (sjeverna i središnja Hrvatska), Predionica Klanjec (sjeverna i središnja Hrvatska), Atinel d.o.o.(sjeverna i središnja Hrvatska), Mon Perin d.o.o. (Istra, Primorje i Gorska Hrvatska), Adria-Mia d.o.o. (Istra, Primorje i Gorska Hrvatska), Ruting d.o.o. (Istra, Primorje i Gorska Hrvatska), Trans Auto d.o.o. (Grad Zagreb), MarkChem d.o.o. (Grad Zagreb), Ban-Tours d.o.o. (Grad Zagreb).

Glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović izjavio je, otvarajući svečanu dodjelu, kako je osnovni cilj Poslovnog uzleta bila promocija segmenta malog i srednjeg poduzetništva (SME), koje čini preko 98 posto svih subjekata, napomenuvši kako mali i srednji poduzetnici sudjeluju s preko 50 posto u stvaranju BDP-a i zapošljavaju više od 60 posto svih radnika.

Šimatović dodaje kako je Poslovni dnevnik objavom brojnih uspješnih poduzetničkih priča pokazao da se znanjem i inovativnošću može plivati i u lošim makroekonomskim uvjetima. Dodao je kako Poslovni uzlet zapravo predstavlja krunu nastojanja Poslovnog dnevnika u ostvarenju svoje misije, a to je podupiranje pozitivne poduzetničke klime i nastojanje da se trajno promijeni percepcija poduzetništva u Hrvatskoj. Dodjela nagrada najboljim malim i srednjim poduzetnicima nagrada je, kazao je, za one koji su imali hrabrosti preuzeti odgovornost kako poslovnu, tako i životnu, te tako doprinijeli razvoju gospodarstva i društvene stabilnosti.

– Čast mi je da danas mogu biti ovdje kako bih malim i srednjim poduzetnicima odao priznanje za njihov trud – izjavio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

– U Hrvatskoj imamo mnogo uspješnih priča i želimo da se za njih čuje te da budu poticaj i drugima da rade i stvaraju. Naša zadaća je poticati poduzetništvo, što posljednjih nekoliko godina i činimo kroz razne mjere”, kazao je Maras, podsjetivši na izmjene Zakona o PDV-u, kao i na programe poticaja kojih, kaže, nije bilo nikada više. “U zadnje tri godine izdvojili smo više sredstava za poticanje srednjih i malih poduzetnika nego prethodne dvije vlade zajedno – kazao je, dodavši i kako je Ministarstvo poduzetništva i obrta u zadnje tri godine utrostručilo sredstva za male i srednje poduzetnike, te da su oni iznosili milijardu i 200 milijuna kuna.

Predsjednik RH Ivo Josipović, pod čijim se visokim pokroviteljstvom odvija projekt Poslovni uzlet, kazao je kako su priznanja Poslovnog dnevnika malim i srednjim poduzetnicima koji su u posljednjih pet godina uspješno poslovali izraz zahvalnosti za njihov rad, jer je taj rad ostvaren u ozračju opće recesije. Kazao je kako su djelatnosti nagrađenih tvrtki različite, različiti su njihovi načini poslovanja, baš kao i regije iz kojih potječu, no jedna im je zajednička stvar: poslovna izvrsnost i poduzetničke vještine.

– Doprinijeli ste razvoju našeg gospodarstva kojem nedostaje pozitivnih primjera poput vaših. Primjer ste ustrajnosti, energičnosti, marljivosti i poštenog rada – poručio je Josipović, naglasivši važnost takvih poduzetnika u vrijeme kada se ističu uglavnom negativni primjeri. Zahvalio je Poslovnom dnevniku na pokretanju ovoga hvale vrijednog projekta, kao i Hrvatskoj radioteleviziji na izravnom prijenosu dodjele nagrada.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...