svjetski dan učitelja

Nagrađeni najbolji učitelji, nastavnici i profesori u Hrvatskoj, njih 16 predaje po našim školama, imamo njihova imena

Najviše ih dolazi iz koprivničke Gimnazije i križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca

15:37h
0
Ilustracija // Foto: ePodravina

Svjetski je dan učitelja. Dan u kojem se ističe važnost rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine, a obilježava se u više od 100 zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Također, dan je to u kojem počast obrazovnim djelatnicima odaju brojni gradonačelnici, župani, čak i načelnici, a poseban je to dan i za Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koje je danas objavilo imena najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u prošloj školskoj godini.

Bira ih Povjerenstvo za nagrađivanje i to na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, a ta lista ove godine broji 513 obrazovnih djelatnika.

Kako kažu u Ministarstvu, na ovaj način sustavno nagrađuju istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske, a ministar Radovan Fuchs na današnjoj svečanosti, održanoj povodom Svjetskog dana učitelja, dodijelio im je priznanja.

Kao što smo rekli, lista broji 513 učenika, a na njoj se našlo i njih 16 s područja naše županije. Preciznije rečeno, njih 16 radi u školama s područja naše županije.

To su Nikola Mihočka iz Osnovne škole Đurđevac i Branko Pleadin iz Strukovne škole Đurđevac. Marina Njerš, Martina Grgac, Marina Tomac-Rojčević i Darija Kivač dolaze s koprivničke Gimnazije Fran Galović, s time da Darija predaje i u Goli, Danijel Mustafa predaje u koprivničkoj Obrtničkoj školi, a Marija Gabelica u Srednjoj školi. Također, u Koprivnici svoje znanje sa školarcima dijele i Đurđica Lucek (OŠ Đuro Ester), Mara Grašić (OŠ Braća Radić) i Luka Femec (COOR Podravsko sunce).

U tom elitnom društvu nalaze se čak tri učiteljice iz križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca, a to su Sandra Poštić, Martina Valec-Rebić i Marjana Fržović, dok iz prigorske metropole dolazi i Mišel Doskočil koji predaje u Srednjoj školi Ivan Seljanec. Isto tako, priznanje je otišlo i prema Osnovnoj školi u Svetom Petru Orehovcu, gdje predaje Stojanka Lesički.

Gotovo svi oni nagrađeni su za mentorstva učenicima na raznim državnim natjecanjima, predavanja, dijeljenja inovativnih primjera dobre prakse, realizacije raznih projekata, vođenja i uređivanja mrežnih školskih stranica i tako dalje, a kompletan popis nagrađenih možete pogledati OVDJE.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!