zaigrajte

NAGRADNJAČA Vodimo vas na odličnu Ludensovu predstavu Mistero Buffo

Cijena ulaznice iznosi 50 kuna. Za umirovljenike, učenike, studente, nezaposlene, grupe (10+) 40 kubna, a za osobe s invaliditetom 35 kuna. 

19:00h
0
Luka Vidović - predstava Magic show za cijelu obitelj - Ludens Teatar
Foto: Mario Kos

Iz koprodukcije Kazališta Grupa i Triko Cirkus Teatra stiže nam Dražen Šivak kao Mistero Buffo, a režiju potpisuje Lee Delong. Riječ je o djelu talijanskog nobelovca Darija Foa nastalom 1969. kroz zbirku satiričnih monologa, no i danas vrlo aktualnih. Predstava je temeljena na Foevom istraživanju guillara (lakrdijaša), putujućih glumaca srednjeg vijeka, koji su u gradove i sela kroz glumu donosili najnovije vijesti te će se Šivak za potrebe predstave transformirati u preko 30 likova.

Cijena ulaznice iznosi 50 kuna. Za umirovljenike, učenike, studente, nezaposlene, grupe (10+) 40 kubna, a za osobe s invaliditetom 35 kuna.

Požurite po svoju ulaznicu na prodajna mjesta: Šareni dućan, Hotel Podravina, Le Petit Cafe, Ludens teatar (info@ludensteatar.hr, 048671615, 0977583367, Trg bana Josipa Jelačića 6, 2. kat, ulaz iz Svilarske).

– Kako je lijepo vidjeti glumca koji na sceni suvereno vlada svojim glasom, gestom i pokretom. Gledali smo majstore monodrame kao što su Pero Kvrgić, Fabijan Šovagović ili Ljuba Tadić, u novije vrijeme to je Vilim Matula, ali mnogo ih više u samom vrhu i nema. U monodrami Mistero Buffo, prema tekstu Darija Foa i u režiji Lee Delong, gledali smo Dražena Šivaka kao takvog glumca bez mane, koji je na savršen način iskoristio sve svoje artističke alate. Mistero Buffo istinska je umjetnost jednog glumca.
U toj su se predstavi susrele sudbine troje ljudi: jednog genijalnog i angažiranog pisca, jedne strpljive i promišljene redateljice i jednog suptilnog i posvećenog glumca. Netko je rekao: pamet, talent i sloboda osnova su svakog dobrog kazališta – rekao je Bojan Munjin.

Ludens Teatar i portal ePodravina nagrađuju jednog čitatelja s dvije ulaznice, a pravila nagradne igre pročitajte na Facebooku naše stranice. 

čitam...
Loading...