Povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama  besplatna senzorna projekcija u kinu Velebit

  11:00h
  0
  Učitavanje mape...

  Datum/Vrijeme
  Datum(i) - 16.05.2019.
  11:00 - 12:30


  Lokacija
  Kino Velebit

  Kategorije


  U suradnji s Hrvatskim filmskim savezom,  nakon prethodnih uspješnih senzornih projekcija  pod motom „Kino za sve i dostupno svima“, nastavlja se suradnja i organizacija senzornih projekcija,ovog puta povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim poteškoćama.  

   

  Na senzornim projekcijama djeca su na prvom mjestu, tako da njihove potrebe moraju biti zadovoljene pod motom kino za sve dostupno svima. Tako se ruše sve predrasude i stereotipi, te se različitost percipira kao bogatstvo, a uči se na spontani način kroz zajedništvo od najranije dobi. Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine Eva Brlek, stručnjakinja u području edukacijske rehabilitacije i psihoterapije i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti. Projekt senzornih projekcija prepoznali su Hrvatski audiovizualni centar i Hrvatski filmski savez u čijem su kinu Tuškanac projekcije prvi puta i održane, te Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

  Senzorne projekcije prenose izuzetno važnu društvenu poruku, koja se ne odnosi samo na odlazak u kino i gledanje filma, već stvaranje zajedništva među djecom, poticanje tolerancije i prihvaćanja različitosti, te širenje pozitivnih društvenih vrijednosti.

  Pod motom kino na sve i dostupno svima na senzornim projekcijama djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova.

  Djeca koja su od najranije dobi uključena u takve aktivnosti u lokalnoj zajednici, kasnije postaju pojedinci koji su tolerantniji, te socijalno i emocionalno zrelije ličnosti.

  Na ovoj, trećoj po redu senzornoj projekciji u kinu Velebit,  prikazivat će se animirani film Hrabri mališan 2, film o nevjerojatnim pustolovinama hrabre male bubamare.

  Senzorna projekcija održat će se 16. svibnja, na Nacionalni dan osoba s intelektualnim poteškoćama u kinu Velebit  u 11 sati.

  Prijave za projekciju putem maila: info@pou-kop.hr.

   

  čitam...