40 dana

Najavljen jubilarni 15. Culture Shock Festival koji nudi splet kulture, glazbe i zabave, većina događaja bit će besplatna

U ime jednog od glavnih pokrovitelja grada Križevaca koji ove godine ovaj festival održava udruga Point prisutne je pozdravio Sandro Novosel, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, socijalnu skrb, sport, nacionalne manjine i turizam.

12:00h
0
Foto: Culture Shock Festival

Na konferenciji za novinare koja se održala danas najavljen je jubilarni 15. Culture Shock Festival u Križevcima. Riječ je o događaju koji je od posebnog interesa za Križevce.

Glasnogovornik festivala Ivan Mušlek, ujedno i potpredsjednik udruge Point, rekao je nešto više o samom programu koji traje gotovo 40 dana, kroz ožujak i travanj.

– Festival otvaramo već u četvrtak, 14. ožujka, a trajat će sve do 20. travnja. Počinjemo s tribinom, a u petak je na redu projekcija. U kinu Kalnik ćemo moći pogledati film Nebojše Skljepčevića, Srbenka. Imat ćemo 24 događanja u 37 dana što je dosta zgusnuto, ali sve ćemo iznijeti bez većih problema. S obzirom na to da ove godine ne radimo na festivalu u partnerstvu s udrugom Kvart koja je odlučila izaći iz partnerstva, bit ćemo na novim lokacijama. Riječ je o osam prostora u gradu. Imat ćemo tri koncerta u caffe baru Bull gdje će biti i jedna predstava, odnosno Stand up komedija. Zahvaljujemo se našim partnerima, Gradskoj knjižnici Franjo Marković i Pučkom otvorenom učilištu u Križevcima gdje ćemo održavati sve tribine i radionice kao i dvije izložbe. Riječ je o foto izložbama gdje je fokus na lokalnim umjetnicima, Matiji Palčiću i Irmi Vargić. Hvala i Gradu Križevcima kao partneru u ovom festivalu, a zahvaljujem se i Ministarstvu kulture – rekao je Mušlek.

U ime jednog od glavnih pokrovitelja grada Križevaca koji ove godine ovaj festival održava udruga Point prisutne je pozdravio Sandro Novosel, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, socijalnu skrb, sport, nacionalne manjine i turizam.

– Zadnjih nekoliko mjeseci, koliko se radi na ovom festivalu, ekipa je iskoristila sve kontakte i mreže kako bi u kulturnoj znanstvenoj i zabavnoj produkciji izabrali ono što vrijedi. Cilj je građanima ponuditi obrazovne i kulturne sadržaje. Ugledna imena iz svijeta kazališta i glazbe mogu se naći u programu. Svi umjetnici osjećaju prestiž da dođu sudjelovati na ovakav festival. Gotovo svi događaju su besplatni, osim monodrame Dragana Despota, Na rubu pameti. S obzirom na to da je ovo jubilarno izdanje, odlučili smo što više događaja našim građanima pokloniti besplatno. No, bit će tu besplatne ulaznice pa će svi zainteresirani moći na vrijeme rezervirati preko online sustava Entrio da se ne bi dogodilo da na događajima budu ljudi koji ne žele biti – naglasio je Novosel.

Budžet festivala je do pedesetak tisuća kuna, u čemu su najviše sudjelovali Ministarstvo kulture i Grad Križevci, ali i mnoštvo sponzora kojima nije bio problem, naglašava Novosel, izdvojiti novac za ovu kvalitetnu priču. Danas će biti podignuta i službena web stranica festivala. Svi građani pozvani su da svojom pojavom poprate ovaj lijep događaj.

čitam...