Crosscity Buckets

Najbolji hakleri stižu u Križevce! Uz košarku, natjecat će se u kvizu, gledati film i slušati koncert poznatog repera

Organizator turnira je Udruga Ulica, To Smo Mi.

17:30h
0
crosscity
Foto: Udruga Ulica, To Smo Mi

Križevci će devetu godinu zaredom biti domaćin turnira ulične košarke naziva Crosscity Buckets koji će se održati u petak i subotu, 25. i 26. lipnja. Natjecanje će se odvijati tijekom dva dana, odnosno kroz četiri turnira.

Najveći broj sudjelovat će u FIBA 3×3 seniorskom dijelu turnira za koji je otvoreno 16 mjesta. Kotizacija iznosi 200 kuna. Nagrada za prvo mjesto je 6000 kuna, za drugo 3000 kuna, a za treće 1000 kuna. Organizatori su, također, pripremili nagrade za igrače i publiku.

Prvoga dana turnira, nazvanog Kids Day, dječaci rođeni 2008. godine i mlađi te djevojčice rođene 2005. godine i mlađe imat će priliku okušati se u haklu po FIBA-inim 3×3 pravilima, i to na profesionalnoj gumenoj podlozi.

– Ideja je da se naše najmlađe igrače i igračice upozna s igranjem u ovim uvjetima, a sve kako bi se dodatno popularizirao sport koji od Tokija postaje olimpijski – poručuju organizatori.

Spreman je i OldSchool 3×3 turnir namijenjen rekreativcima i iskusnijim haklerima koji su nekada nastupali na ovome natjecanju. Odvijat će se u istim uvjetima kao i turnir za mlađe kategorije. Osigurano je osam mjesta, a kotizacije – nema. Međutim, bit će raznih nagrada iznenađenja.

Križevci su prošle godine dobili mural u čast Kobeju Bryantu // Foto: Crosscity Buckets
Uz sportski dio dolaze edukacija, kviz, film, knjiga pa i koncert

Osim strogo sportskoga dijela, Crosscity Buckets imat će i edukacijski segment. Naime, prvog dana turnira, na livadi pored igrališta, organizirat će se projekcija filma Uvik isto koji prati hrvatskog reprezentativca te NBA igrača, člana Phoenix Sunsa, Darija Šarića pri povratku u njegov rodni Šibenik.

Prvi dan bit će zaključen kvizom košarkaške tematike koji će pripremiti i voditi iskusni bjelovarski organizatori kvizova Dominik Varga i Dorian Rogović.

Podsjetimo, prigorski je grad prošle godine dobio mural u čast prerano preminule košarkaške legende Kobea Bryanta, prvo takvo djelo u Hrvatskoj. Sada će, pak, jedan od zidova križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga krasiti mural Dražena Petrovića. Usto, prigodno će biti predstavljena knjiga Godine zmaja: Dražen – nikad ispričana priča.

Dvodnevni košarkaški program zaključit će revijalna utakmica Tima Dražen i Tima Kobe. Činit će ih poznata lica iz domaćeg i gostujućeg javnog ili košarkaškog života Križevaca. Glazbenu notu sportskoj manifestaciji dat će koncert osječkog repera Kandžije.

Organizator Crosscity Buckets turnira je Udruga Ulica, To Smo Mi. Partneri su Košarkaški klub Radnik Križevci i Udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelj Grad Križevci.