Svečanost na fakultetu

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH Rektorove nagrade otišle u ruke 12 studenata Sveučilišta Sjever, najbolji student Karlo Sigetić: Studij je odličan, no trebalo bi uložiti više truda u ostanak kadrova

Treba juriti s terena na teren, ići na predavanja, aktivno sudjelovati i još do dugo u noć pisati radove. Treba uložiti jako puno truda i zato moraš voljeti to što radiš, uvjeren je Karlo Sigetić.

16:14h
0

Na Sveučilištu Sjever nagrađeni su najbolji studenti rektorovim nagradama. Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković, dodijelio je 12 Rektorovih nagrada u ukupno dvije kategorije. Dobitnicima Rektorove nagrade uručene su povelje i novčane nagrade.

Karlo Sigetić već je ranije dobio nagradu za najboljeg studenta novinarstva, a jučer i za najboljeg studenta odnosa s javnostima te za najboljeg studenta cijelog Sveučilišta Sjever, što je, kako kaže, velika osobna satisfakcija. Uz to, objavljen mu je i stručno-znanstveni rad na Institutu Vlado Gotovac na temu internet novinarstva.

– Nisam tip koji bi se razmetao time, ali te nagrade su mi zbilja godile, ipak je to među 5500 studenata na sveučilištu – rekao je Karlo.

U njegovom slučaju trud na studiju se itekako isplatio jer je jedna medijska kuća primijetila njegove radove još tijekom studija te ga i zaposlila, a u njoj radi i danas, što mu je, kako kaže, nemjerljivo iskustvo.

S obzirom na to da je tijekom studiranja imao i posao s punim radnim vremenom, nije bilo lako uskladiti obveze na obje strane i još postati najboljim na sveučilištu.

Foto: Valentino Štefanek

– Poanta je u tome da ako studiraš nešto što voliš i što te zanima, onda je puno lakše. Teško je ako radiš, radim već pet godina kao novinar. Koliko god je to i olakotna okolnost zato što sam u struci, toliko je i otegotna. Treba juriti s terena na teren, ići na predavanja, aktivno sudjelovati i još do dugo u noć pisati radove. Treba uložiti jako puno truda i zato moraš voljeti to što radiš – uvjeren je Karlo.

Studijem u cjelini vrlo je zadovoljan, no smatra da bi se moglo učiniti više po pitanju ostanka kvalitetnih kadrova koji iz njega izađu.

– Nisam ni u jednom trenutku požalio, to je moderan studij s puno prakse koji mi je pružio nešto što nigdje drugdje ne bih mogao dobiti. No, mislim da bi sveučilište trebalo činiti više da zadrži svoje najbolje ljude jer oni najčešće završe u Zagrebu ili čak i u inozemstvu. Ne govorim to zbog sebe, nego zbog kvalitete Sveučilišta – napominje on.

Među dobitnicima rektorove nagrade je i studentica poslovne ekonomije Mateja Makar, koja je u timu s još dvojicom kolega, Tihomirom Bendeljom i Draženom Marićem, radom pod nazivom Projekt Minerva, zaslužila rektorovu nagradu za najbolji studentski rad u akademskoj godini 2016./2017.

Foto: Sveučilište Sjever

– Radi se o integriranoj marketinškoj strategiji za hotel Minerva, koji se nalazi u Varaždinskim Toplicama. Opisali smo kako poboljšati poslovanje, kako se približiti stranim turistima i kako ih privući u lječilište na liječenje i odmor – opisala nam je Mateja.

Taj je projekt bio vezan uz nastavu, no profesorica Anica Hunjet je procijenila da je rad toliko dobar da ga je odlučila predložiti za rektorovu nagradu, a pokazalo se da je bila u pravu.

– Rad je potpuno iskoristiv kao plan, možemo ga prodati Minervi ako želimo jer ima sve potrebno. Napravili smo sve, od internetske stranice do promo materijala i vizualnog identiteta i svega ostaloga – kaže Mateja.

Rektorova nagrada bit će dobar dodatak životopisu, pogotovo zato što namjerava ostati u struci poslovne ekonomije, a nedavno se zaposlila u Zagrebu.

U budućnosti ne odbacuje niti odlazak u inozemstvo radi zaposlenja, no zasad je zadovoljna što je dobila priliku pokazati što zna u Hrvatskoj.

U kategoriji za najbolji uspjeh u akademskoj godini 2016./2017. nagradu su dobili: Matej Šošić s Odjela za elektrotehniku, Stjepan Đurasek s Odjela za graditeljstvo, Marija Balen s Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu, Nives Kosalec s Odjela za biomedicinske znanosti, Ivan Krznarić s Odjela za novinarstvo, Nikola Heged s Odjela za medijski dizajn, Marko Kranjec s Odjela za  poslovanje i menadžment, Karlo Sigetić s Odjela za komunikologiju i odnose s javnostima i Rahela Crkvenčić s Odjela za poslovnu ekonomiju.

Rektorovu nagradu za najbolji studentski rad ili projekt u akademskoj godini 2016./2017. dobili su: Tihomir Bendelja, Mateja Makar i Dražen Malić za rad “Projekt Minerva” pod mentorskim vodstvom izv. prof. dr. sc. Anice Hunjet, Marko Mrzljak, Nikola Mikulec i Filip Tomičić za rad “Feasibility studija – proizvodnja sušenog ušećerenog voća” pod mentorskim vodstvom dr. sc. Borislava Gordića te Petra Furdi za rad “Komunikacije i prakse odlučivanja u timovima” pod mentorskim vodstvom izv. prof. dr. sc. Anice Hunjet.

 

čitam...