Najbolji svjetski tamburaši na prijemu kod križevačkog gradonačelnika

13:41h
0

Na nedavno održanom međunarodnom natjecanju orkestara i zborova “young2014prague”, Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige, osvojio je u Pragu čak tri nagrade: zlatnu plaketu i 1. mjesto u kategoriji, Grand Prix festivala, a dirigent Igor Kudeljnjak je dobitnik posebne nagrade.


 Kako su time mladi tamburaši postali apsolutni pobjednici festivala i to u jakoj konkurenciji s preko tisuću mladih glazbenika iz cijeloga svijeta, gradonačelnik im je na prijemu odlučio i osobno čestitati te zahvaliti na tome što su ovim sjajnim uspjehom pronijeli ime grada Križevaca daleko u Europi pa i šire.

Na prijemu su uz članove Orkestra, njihovog dirigenta i ravnateljicu Glazbene škole Branku Špoljar, bili prisutni i zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović i župan Darko Koren.

Čestitajući na ovom uspjehu gradonačelnik je rekao kako je ovime ne samo nastavljena tradicija dobrih rezultata Orkestra, već se otišlo i korak dalje. Gradonačelnik je istaknuo kako ga to uopće ne iznenađuje jer ga diljem Hrvatske pa i šire, ljudi ispituju o odličnim mladim tamburašima iz Križevaca što je samo još jedan dokaz o kakvom se križevačkom biseru radi. Članovima Orkestra, njihovom ravnatelju kao i Glazbenoj školi, uputio je čestitke naglasivši kako će upravo oni dobiti posebnu zahvalnicu gradonačelnika na skorašnjoj svečanoj proslavi Dana grada gdje će i svi uzvanici imati priliku uživati u njihovom tamburaškom nastupu.

Župan Darko Koren pridružio se čestitkama, ističući kako svaki grad ima neke svoje posebnosti, a jedna od posebnosti i prepoznatljivosti Križevaca je upravo njegov Tamburaški orkestar.

Uz čestitike gradonačelnik i župan udijelili su i prigodne poklone tamburašima, dirigentu Igoru Kudenjaku te ravnateljici škole Branki Špoljar, a oni su pak zahvalivši na podršci Gradu i Županiji, prisutne počastili s tri skladbe s kojima su se predstavili i u Pragu.

čitam...