voogle konferencija

Najbolju poduzetničku ideju imaju Koprivničanci Saša Miklošić i Zoran Sušanj

15:15h
0
Voogle konferencija // Foto: Koprivnički poduzetnik
Voogle konferencija // Foto: Koprivnički poduzetnik

NANODIY tehnologija bazirana je na proizvodnji tekstilnih boja sa vezivnim sredstvom koje se aktivira uz pomoć stabilizatora boje. U dodiru sa stabilizatorom i djelovanjem temperature, vezivna sredstva se aktiviraju i vežu pigment boje na podlogu na koju se apliciraju – objasnio je Saša Miklošić.

Koprivničanci Saša Miklošić i Zoran Sušanj, odnosno njihov tim Nanodiy, pobjednici su natjecanja za najbolju poduzetničku ideju koje se održalo u povodu Voogle konferencije jučer, u utorak, u Varaždinu.

Miklošić i Sušanj, inače stanari koprivničkog Poduzetničkog inkubatora, žiri su osvojili svojim startupom koji se odnosi na Nanodiy tehnologiju.

– NANODIY tehnologija bazirana je na proizvodnji tekstilnih boja sa vezivnim sredstvom koje se aktivira uz pomoć stabilizatora boje. U dodiru sa stabilizatoro i djelovanjem temperature, vezivna sredstva se aktiviraju i vežu pigment boje na podlogu na koju se apliciraju. NANODIY tehnologija omogućuje vezivanje boje na pamučne materijale sa vrlo visokom vezivosti i jeftinom izradom – objasnio je Miklošić.

Prezentacijom svoje poduzetničke ideje, Miklošić i Sušanj su ne samo osvojili titulu Voogle startupa godine, već i na samoj konferenciji dobili konkretne ponude za daljnju distribuciju svojeg proizvoda.

Tema konferencije bila je First Sale to Global Scale, a osim samog natjecanja uključivala je razna predavanja i panel diskusije putem kojih su predavači nastojali publici približiti sve mogućnosti koje pruža poslovanje u Chicagu.

Na na natjecanju je sudjelovalo ukupno devet startupova koje je žiri ocijenio prema njihovoj inovativnosti, potencijalu na tržištu, modelu poslovanja, te razradi i realizaciji ideje.

Drugo mjesto je pripalo timu Dallim i njihovoj aplikaciji MakeApp s kojom šminkanje i kupovina beauty proizvoda postaje zabavnija.

Treće mjesto osvojio je tim MyBeeLine s istoimenom aplikacijom koja bi pčelarima diljem svijeta učinila njihovu profesiju jednostavnijom.