Dosadne bube

NAJEZDA KOMARACA Iz Grada poručuju da će s obzirom na njihovu brojnost uskoro zaprašivati komarce

Svakako će se odraditi prije vikenda kada je najavljena velika proslava Prvog maja, kako građanima ne bi narušavali slavlje. 

12:00h
0
Čeka se zeleno svjetlo Grada Koprivnice za zaprašivanje komaraca
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Zaprašivanje komaraca bit će obavljeno ovih dana, svakako prije prvomajskog vikenda, a ovisno vremenskim uvjetima, poručuju iz Grada Koprivnice.


Proteklog smo vikenda mogli svjedočiti najezdi velikog broja komaraca, a iz Grada kažu da su se dolaskom lijepog vremena pojavili ranije nego proteklih godina pa se u skladu s tim i planira zaprašivanje.

Svakako će se odraditi prije vikenda kada je najavljena velika proslava Prvog maja, kako građanima ne bi narušavali slavlje i boravak na otvorenom.

Zaprašivanje obuhvaća provođenje četiri tretmana dezinsekcije primjenom larvicidnih sredstava, odnosno, tretiranje lokvi koje su potencijalna žarišta i jedan tretman dezinsekcije metodom toplog zamagljivanja koji uključuje sve javne površine i primjenjuje se za suzbijanje odraslih komaraca.

Tretman će obuhvatiti područje grada, odnosno 19 hektara površine, javljaju iz Grada Koprivnice.

Za komarce nije karakteristično da njihova brojnost naglo poraste i zatim naglo padne u roku od 24 sata. Iz toga proizlazi da je brojnost komaraca uzrokovana vjetrom ili drugim hidrometeorološkim prilikama.

Za zaprašivanje je potrebno imati idealne vremenske uvjete, odnosno ne smije padati kiša ni puhati jak vjetar.

čitam...