Zvonimir Golob

Najljepša ljubavna pjesma bit će nagrađena Velikom zlatnom plaketom

13:06h
0
Mladen Pavković i Božica Jelušić na predstavljanju knjige u Đurđevcu // Foto: Branko Novosel
Božica Jelušić // Foto: arhiva

Na natječaju mogu sudjelovati autori iz zemlje i inozemstva koji do 1. veljače 2017. godine pošalju najviše tri svoje neobjavljene pjesme s ljubavnom tematikom.

Raspisan je književni natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu Zvonimir Golob, u čast istoimenog hrvatskog pjesnika, esejista, kritičara, šansonijera Zvonimira Goloba, rođenog uKoprivnici.

Na natječaju mogu sudjelovati autori iz zemlje i inozemstva koji do 1. veljače 2017. godine pošalju najviše tri svoje neobjavljene pjesme s ljubavnom tematikom, po kojima je i Golob bio najpoznatiji.

Radovi i kraći životopis šalju se na adresu organizatora Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), za natječaj, 48000 Koprivnica, Dr. N. Sertića 15.

Stručni prosudbeni sud dodijelit će najboljoj neobjavljenoj pjesmi, odnosno njezinom autoru Veliku zlatnu plaketu Zvonimir Golob.

Ovo priznanje dosad su primili Enes Kišević, Maja Gjerek, Alka Vuica, Božica Jelušić, Luko Paljetak i drugi.

Cilj ove nagrade potaknuti je književne i druige stvaratelje na pisanje, ali i na čitanje poezije te sjećanje na velikog hrvatskog književnika Zvonimira Goloba, ovog puta i u povodu njegove 90. obljetnice rođenja i 20. obljetnice smrti.