Novi sadržaji na Podravskim motivima

Najmlađi članovi KUD-ova predstavit će dječje pjesme, plesove i igre Podravine

17:00h
0
Podravski motivi // Foto: TZ Koprivnica

Uz dječje igre, ples i pjesmu predviđene su i radionice i to kulinarska, u kojoj će djeca učiti mijesiti i razvlačiti štruklje, likovna, u kojoj će uz pomoć slikara crtati i slikati i kreativna, u kojoj će dječaci i djevojčice izrađivati ukrase od papira koji su se nekad koristili za kinčenje svečanosti u Podravini.

Na inicijativu Društva naša djeca Koprivnica koja je naišla na punu podršku Turističke zajednice grada Koprivnice i Zajednice KUD-ova Koprivničko-križevačke županije, na ovogodišnjim Podravskim motivima kao novi sadržaj organizirat će se predstavljanje dječjih pjesama, plesova i igara Podravine.

U subotu 2. srpnja od 10 do 12 sati na posebnom prostoru u hladu Gradskog parka, okupit će se najmlađi članovi KUD-ova kako bi se zajedno igrali, razmijenili običaje svojih mjesta i jedni od drugih naučili pjesme i plesove koji se njeguju u njihovim društvima. U interaktivnom programu djeca će pokazati svoje plesne i pjevačke talente, natjecati se u tradicijskim igrama i uživati u druženju.

Uz dječje igre, ples i pjesmu predviđene su i radionice i to kulinarska u kojoj će djeca učiti mijesiti i razvlačiti štruklje, likovna, u kojoj će uz pomoć slikara crtati i slikati i kreativna, u kojoj će dječaci i djevojčice izrađivati ukrase od papira koji su se nekad koristili za kinčenje svečanosti u Podravini.

Svoje sudjelovanje su potvrdili HPD Rusan iz Virja, KUD Delovi, KUD Rudar Glogovac, KUD Fran Galović Peteranec i FA Koprivnica.