Memorijal Stjepan Paša

Najmlađi uzrasti natjecali se u vatrogasnim vještinama

14:29h
0
Vatrogasno natjecanje // Foto: Grad koprivnica

Na igralištu NK Miklinovec  u nedjelju je održan 13. Memorijal Stjepan Paša, vatrogasno natjecanje namijenjeno najmlađim uzrastima dobrovoljnih vatrogasaca, vatrogasnoj mladeći i djeci te 1. kolo 7. Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice za mladež.

Prisutne je kao domaćin pozdravio predsjednik DVD-a Koprivnica Nikola Sočev. Uz obitelj Paša memorijalu su prisustvovali  gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak, zapovjednik JVP Koprivnica Slavko Lakuš, dopredsjednik VZŽ Koprivničko – križevačke županije Goran Matoničkin, počasni predsjednik DVD-a Vinko Zamljačanec.

Memorijal je otvorila gradonačelnica Vesna Želježnjak zaželjevši ekipama uspjeh u predstojećem takmičenju.

–Grad Koprivnica se ponosi sa svime što činite, a najsretniji smo dok vi mirujete i dok se samo pripremate.  Drago nam je da na ovakvom jednom memorijalnom turniru kao što je ovaj, možete pokazati što ste naučili te kako odgajate mlade naraštaje. – rekla je gradonačelnica.

Takmičenju su pristupile 34 ekipe djece u kategoriji od 6 do 12 godina te 31 ekipa mladeži  u kategoriji od 12 do 16 godina.

U kategoriji djeca 6-12 godina muški, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Ferdinandovac, drugo je pripalo odjeljenju DVD-a Nove Plavnice i Križevačka cesta, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Slanje.

DVD Ferdinandovac osvojio je i prelazni pehar memorijala za taj uzrast. U kategoriji djeca 6-12 godina žene, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Gola, drugo mjesto pripalo je odjeljenju DVD-a Štaglinec, a treće odjeljenje DVD-a Koprivnica.

U kategoriji mladež 12-16 muški, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Palinovec, drugo je bilo odjeljenje DVD-a Sveta Marija, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Virje. DVD Palinovec osvojio je prelazni pehar memorijala za taj uzrast.

U kategoriji mladež 12-16 žene, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Bedekovčina, drugo  odjeljenje DVD-a Gardinovec, a treće mjesto pripalo je odjeljenje DVD-a Desno Trebarjev