crni praznik rada

[NAJNOVIJE] Preminulo šest osoba, devet novozaraženih

U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novih slučajeva koronavirusa. 

14:03h
0
Corona Virus ilustracija
Foto: Ilustracija / twenty20

Nacionalni Stožer civilne zaštite i na Praznik rada održao je presicu za javnost. Situacija je takva da za njih, kao ni za zdravstvene djelatnike, ne postoji prilika za praznik.


Ipak, u uvodu je ministar Božinović u ime cijelog Stožera svim građanima čestitao Praznik rada.

Na prvi dan svibnja 2020. godine u Republika Hrvatska broji 2085 osoba pozitivnih na Covid-19, što je povećanje od devet zaraženih u odnosu na jučer. Sve novozaražene osobe su iz Splitsko-dalmatinske županije.

Trenutno je 17 osoba na respiratoru. Oporavljenih je ukupno 1421 osoba.

Nažalost, uz koronvirus preminulo je šest osoba. Pet ženskih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, od čega su dvije bile štićenice splitskog Doma za starije i nemoćne, a jedna onog u Makarskoj. Jedna osoba preminula je u našoj, Koprivničko-križevačkoj županiji. Radi se o osobi iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne.

Tri preminule osobe bile su na respiratoru, dok tri nisu. Ukupno je preminulih 75 osoba na području RH.

U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novih slučajeva koronavirusa.

Dom za starije i nemoćne u Splitu

Ministar zdravstva i ministrica socijalne demografije, Beroš i Bedeković danas su na presici objavili nalaze inspekcija koje su obišle i istražile splitski Dom. Sve inspekcije utvrdile su kako nije bilo propusta.

Na pitanje kako je moguće da je deset štićenika imalo temperaturu više dana, na što je dan odgovor da je velik broj njih imao upale urinarnog trakta koje su praćene temperaturom kod starijih osoba.

Respiratorne tegobe kod njih nisu dominirale, kazao je ministar Beroš pojašnjavajući zašto nije odmah prvi dan posumnjano na koronavirus.

Uskoro opširnije…

čitam...