porast broja

NAJNOVIJE! U koprivničkom Domu za starije i nemoćne TRI nova pozitivna na Covid-19, pojavio se novi simptom

Kako su rekli na presici, čak 17 djelatnika dalo je svoje briseve na testiranje kako bi se utvrdilo jesu li i oni pozitivni.

14:44h
0
Dom za starije i nemoćne osobe, Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

Kako doznajemo od županijskog Stožera civilne zaštite, u Koprivničko-križevačkoj županiji imamo TRI nova slučaja koronavirusa, što daje ukupnu brojku od 24 zaražene osobe.

Stožer je u 11 sati održao presicu kada je obavijestio javnost da nema novozaraženih, no čini se da se to u međuvremenu promijenilo.

Kako su rekli na presici, čak 17 djelatnika danas je dalo svoje briseve na testiranje kako bi se utvrdilo jesu li i oni pozitivni. Radi se o djelatnicima koji su bili u kakvom takvom kontaktu sa 21. zaraženom osobom, ženom iz staračkom doma.

Dvije osobe su hospitalizirane i pozitivne na koronavirus, iz Doma za starije i nemoćne Koprivnica. Jedan od simptoma je proljev, uskoro će epidemiološka služba imati više informacija – rekla je Draženka Vadla za ePodravinu, a u međuvremenu je od tada potvrđen i treći slučaj.

Riječ je o štićenici i zaposleniku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica te jednoj osobi iz zdravstvenog sustava. Sve osobe s pozitivnim nalazom dobrog su zdravstvenog stanja. U tijeku je epidemiološka obrada svih potencijalnih kontakata koje su bile u doticaju s tri osobe kojima je testiranjem potvrđena COVID-19 infekcija – poručio je županijski Stožer.

Ostali nalazi stići će do kraja dana ili sutra ujutro, a sve informacije bit će obznanjene sutra na presici županijskog Stožera u 11 sati.

čitam...
Loading...