Sastanak s ravnateljima

Najpotrebitijim osnovnoškolcima sufinancirat će se prehrana, a predstavljena je i Zubna putovnica

Na sastanku je predstavljen i pilot projekt Zubna putovnica koji se provodi s ciljem promicanja i zaštite oralnog zdravlja.

09:02h
0
Foto: kckzz.hr

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u petak je održao sastanak na temu pripreme i prijave projekta Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2017./2018.


Naime, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je natječaj, gdje je prihvatljivo retroaktivno sufinanciranje troškova za izdatke koji su nastali od početka nastavne godine 4. rujna 2017. Projekt se financira u iznosu od 100 posto prihvatljivih troškova iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) te je utvrđeno kako cijena jednog školskog obroka po učeniku iznosi 5,47 kuna. Ravnateljima je rečeno kako se čeka da Ministarstvo odredi na koji će način definirati kriterije, a novost je da se to mora napraviti prije primjene.

Na sastanku je predstavljen i pilot projekt Zubna putovnica koji se provodi s ciljem promicanja i zaštite oralnog zdravlja. Zubna putovnica jedinstveni je dentalni obrazac, koji će dobili učenici 6. razreda i provoditi zajedno s ostalim aktivnostima školske medicine. Obrasce će tiskati Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva te dostaviti školskoj medicini, a zamjenik Ljubić pritom je naglasio važnu ulogu koju imaju škole u obavještavanju roditelja i učenika.

Foto: kckzz.hr

Također, predstavljen je i Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini, u okviru Ministarstva hrvatskih branitelja, te je najavljeno otvaranje drugog poziva INTERREG programa Prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. Zamjenik Ljubić poručio je ravnateljima kako im je, osim Županije i njezinih stručni službi, na raspolaganju i PORA Razvojna agencija, posebno u pripremi projekta i pronalasku projektnih partnera te kako će i nadalje održavati ovakve sastanke s ciljem kvalitetnije i učeinkovitije komunikacije.

čitam...