Najpoznatiji podravski umjetnici izlažu u Galeriji S

11:29h
0
110124-galerijas

Neobična i veoma zanimljiva izložba bit će otvorena ovog petka u koprivničkoj Galeriji S.

Naime, na jednom mjestu naći će se radovi 36 slikara i kipara koji su na neki način (rođenjem, stanovanjem ili radom) vezani uz Koprivničko-križevačku županiju.

Riječ je o poznatim imenima podravsko-prigorske likovne umjetnosti: Andrašić, Bakliža, Balažin, Baričević, Brkić, Delimar, Dimić, Dolenec, Eisenbeisser, Forko, Gračan, Grgić, I. Haramija, Z. Haramija, Hatadi, Homen, Janeković, Lovreković-Pavić, Lončarić, Kauzlarić, Kovačić, Markić, Milošić, Molnar, Mucko, Petrač, Obsieger, Špoljar-Andrašić, Štefanek, Švegović-Budaj, Tišljar, Trnski, Tuk, Večenaj, Vincek i Zlatar-Milinković.

– Izložba nema kritički karakter, nego je izbor svih onih autora koji su ili akademski umjetnici ili su članovi nekih državnih strukovnih udruženja iz likovne umjetnosti – objasnio je Marijan Špoljar iz Galerije S.

Izložbu će pratiti i kvalitetan glazbeni program. Od 19 sati nastupit će učenici koprivničke Glazbene škole Fortunata Pintarića, u 19:30 izložbu će otvoriti koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić. Nakon toga na gitari će nastupiti Vanja Posavec, a od 21 sat za glazbu će se pobrinuti koprivnički DJ Chille jr.

Program Galerije S pomažu Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a izložbu organiziraju Pastorala i Forma biro.

čitam...