Najstarija slikovnica u Koprivnici je s kraja 19. stoljeća

16:12h
0
Naslovnica slikovnice "Mali raj"

Koprivnička Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” krajem prosinca objavila je digitalnu publikaciju nastalu na temelju izložbe „Tražimo najstariju slikovnicu u Koprivnici”.

Publikacija daje pregled svih prikupljenih slikovnica tijekom provođenja akcije koja je trajala od 30. rujna do 30. studenoga 2013. godine.

Tijekom dva mjeseca prikupljeno je 79 slikovnica koje su u vlasništvu trideset i dvoje građana i dvije ustanove. Najstarija pronađena slikovnica je Mali raj: pjesmice i priče o dobroj djeci Augusta Harambašića s kraja 19. stoljeća u nakladi knjižare Lav. Hartmana (Kugli i Deutch), a u vlasništvu Muzeja grada Koprivnice.

Sve pristigle slikovnice imaju svoju vrijednost,  posebne su po sadržaju, ilustracijama i porukama iz kojih i danas možemo učiti te su odraz vremena u kojem su nastale.

Knjižnica je zahvalila svim sudionicima ove akcije koji su joj povjerili svoje uspomene iz djetinjstva, kako bi ih čuvala i podijelila s drugima.  U vrijeme darivanja Knjižnica Vam poklanja ovu publikaciju koju možete pogledati na poveznici: http://issuu.com/knjiznica.fran.galovic/docs/katalog_izlo__be.

Možda baš u ovoj publikaciji pronađete najdražu slikovnicu iz vašeg djetinjstva!