Državno natjecanje mažoretkinja

Nakon 18 godina Koprivnicom ovoga vikenda vladaju mažoretkinje, njih 700 zaplesat će na gradskom trgu

Okupilo se nas 15-tak cura koje smo počele plesati prije 18 godina, a bile smo europske prvakinje, višestruke državne prvakinje, bile smo na svjetskom natjecanju i proputovale svijeta na brojnim natjecanjima. Bilo je to zaista zlatno doba - prisjeća se Ivana Štimac.

14:36h
0
Rođendan mažuretkinja
foto// Ivan Brkić

Nakon punih 18 godina u Koprivnici se ovoga vikenda održava Državno natjecanje mažoretkinja.

U petak u 18 sati će atraktivne mažoretkinje svojim plesom oživjeti gradske ulice, mjesto gdje će se odvijati svečano otvorenje natjecanja.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Na Zrinskom trgu održat će se defile 700 natjecateljica iz 25 gradova, a koje će izvesti i svoje energične plesne koreografije.

Natjecanje će se nastaviti u subotu i nedjelju u dvorani Srednje škole Koprivnica, gdje će u nedjelju u 16 sati biti proglašeni pobjednici.

Natjecat će se u mažoret plesu u ekipnim kategorijama, solo i duetima, a za medalju će se ‘boriti’ i 45 koprivničkih mažoretkinja.

Sve se održava u organizaciji Koprivničkih mažoretkinja, grada Koprivnice te Hrvatskog saveza mažoretkinja (HRSAM-a), čija je Snježana Sremec predsjednica.

Upravo je Snježana, trenerica koprivničkih mažoretkinja, za ovu prigodu ponovo okupila ekipu iz ‘zlatnog doba’ mažoret plesa u Koprivnici.

‘Zlatna’ ekipa koprivničkih mažoretkinja

– Okupilo se nas 15-tak cura koje smo počele plesati prije 18 godina, a bile smo europske prvakinje, višestruke državne prvakinje, bile smo na svjetskom natjecanju i proputovale svijeta na brojnim natjecanjima. Bilo je to zaista zlatno doba – prisjeća se Ivana Štimac.

Dodaje da će ova ‘stara’ postava u petak na otvorenju simboličnu izvesti neku od svojih koreografija, da bi sebe, ali i gledatelje, podsjetile na dobra stara vremena.

Ivana Štimac, Nina Kamber Muminović, Mirna Čikor, Maja Belković i Ivona Lopar danas su državne i međunarodne sutkinje pa će tako suditi i na ovom natjecanju.

 

čitam...