covid 19

Nakon cijepljenja u domu u Čakovcu preminula žena (82), Beroš: Smrt nema veze s cijepljenjem

Nakon cijepljenja bila je urednog stanja, sljedećeg dana je isto ujutro sve bilo u redu, oko 17 sati je došlo do pogoršanja stanja, pozvana je Hitna, međutim ona je sat kasnije umrla, kaže Beroš.

11:29h
0
pfizer cjepivo korona koronavirus

Na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar Beroš je kazao da je dan nakon što se cijepila protiv Covida, preminula žena iz Čakovca.


– Umrla je cijepljena žena iz doma u Čakovcu. Imala je 82 godine. Dana 27. 12 je cijepljenja, sljedeći dan je preminula pod slikom kardijalnog zatajenja. Dobili smo nalaz obdukcije. Nakon cijepljenja bila je urednog stanja, sljedećeg dana je isto ujutro sve bilo u redu, oko 17 sati je došlo do pogoršanja stanja, pozvana je Hitna, međutim ona je sat kasnije umrla. Uzet je bris na Covid koji je negativan, a obdukcija kaže da je bolesnica preminula od zatajenja srca, uzrokovanog teškim promjenama srčanih žila. Bolovala je od astme, imala je poremećaje gutanja, sondu, ležala je, bila je teško bolesna. Njena smrt nema veze s cijepljenjem. Događaj će biti prijavljen HALMED-u, i dalje će se sve evakuirati, ali povjerenstvo je utvrdilo da smrt nema veze s cijepljenjem – rekao je on.

čitam...