Dioničarima 50 milijuna kuna

Nakon deset godina Podravka od danas isplaćuje dividendu

09:15h
0
Zvonimir Mršić // Foto: Matija Gudlin

Isplatom dividende kompanija pokazuje da je njihovo povjerenje bilo u potpunosti opravdano, zaključio je Mršić.

S današnjim danom Podravka započinje s isplatom dividende u iznosu od sedam kuna bruto po dionici. Tako će od ukupne neto dobiti ostvarene u 2015. godini gotovo 50 milijuna kuna biti isplaćeno u obliku dividende.

Isplata dividende, kako kažu u Podravki, rezultat je uspješnog poslovanja, povećanja interne efikasnosti poslovanja, stabiliziranja financijske pozicije kao i odličnih rezultata ostvarenih s ciljem daljnje internacionalizacija poslovanja.

 Sa zadovoljstvom želim istaknuti kako nakon dugih 10 godina započinjemo s isplatom dividende. Unazad nekoliko godina provodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizirali smo kompaniju sa značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima te realizirali najveću akviziciju u Podravkinoj povijesti – rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Mršić je naglasio kako zahvaljujući pozitivnim pomacima, danas Grupa Podravka izgleda neusporedivo bolje u odnosu na period kada su preuzimali vođenje kompanije, za što smatra zaslužnima i podršku dioničara.

– Isplatom dividende kompanija pokazuje da je njihovo povjerenje bilo u potpunosti opravdano – zaključio je Mršić.

čitam...
Loading...